Desert tort cu crema de mere si frisca

de gaby_gabytza in Torturi, 19 Mar 2019 | 4836 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • blat
  • cca 300 g biscuiti
  • crema
  • 1 kg mere
  • 350 ml apa
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • decor
  • 150 ml frisca lichida vegetala
  • mure
  • ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mere si frisca:

Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu se prinda de fund.Mai lasam sa fiarba impreuna 2-3 min, amestecand continuu pana se ingroasa crema si oprim focul

Pregatim o tava si tapetam pereti si fundul tavi cu biscuiti.Rasturnam crema si nivelam sa fie la fel peste tot.Sfaramam cateva mure si presaram deasupra peste crema apoi dam la rece.

Mixam frisca lichida si o adaugam peste crema rece. Decoram cu mure si ciocolata deasupra.

Eu am servit abia a 2 a zi prajitura dar daca va grabiti sa o mancati insiropati biscuitii inainte de ai pune in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone