Este o salata de post usoara, gustoasa si satioasa! Este prima data cand folosesc quinoa si recunosc ca am fost un pic cam reticenta, dar ... vorba aia, toate au un inceput!
Retete de post creative
Quinoa se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa de 2 ori mai multa decat cantitatea de quinoa. Se lasa la foc potrivit timp de 25-30 de minute pana se fierbe si scade toata apa. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.
Intre timp se spala, se curata legumele. Castravetele se spala bine si se lasa in coaja. Se raie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie in cubulete. Rosiile se spala si se taie la fel. Maslinele verzi umplute cu ardei se taie felii. Fasolea din conserva se toarna in strecuratoare, se clateste bine cu apa rece si se lasa la scurs.
Intr-un bol se pune quinoa si legumele taiate. Se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust cu sare si zeama de lamaie, se mai amesteca pentru omogenizare apoi se serveste cu patrunjel presarat deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot adauga orice legume preferati, important este sa fie pe gustul vostru!
2
Cantitatea de apa trebuie sa fie dubla decat quinoa pentru ca se va umfla!