NU e partea mea preferata de la porc deparece e o carne seaca si daca nu e gatita cu grija poate sa fie un esec. Am incercat reteta asta si mi-a placut mult.
Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de usturoi, boia iute, presaram cu cimbru proaspat -punem o folie si lasam la rece peste noapte.
Punem ulei de masline intr-o tigaie cu capac; punem ceapa tocata marunt, prazul taiat rondele, morcovul la fel-rondele-si le calim la foc mediu. Punem o frunza de dafin si acoperim sa se inabuse legumele.
In alta tigaie punem putin ulei si prajim cotletul pe toate partile -il ´sigilam´si ii dam o culoare. Il scoatem si il adaugam la legumele din cealalta tigaie. Adaugam pasta de rosii si turnam un pahar plin de vin alb. Acoperim cu capac si lasam cateva minute pana scade vinul-mai aduagam la nevoie din cand in cand din supa pregatita dinainte.
Dupa cca 30 minute-intoarcem cotletul si mai lasam asa sub capac sa se gateasca. Eu am vrut sa fortez putin timpul de gatit si am pus carnea cu sos cu tot in oala cu presiune (cucta) pentru 25 de minute. Dupa ce am scos carnea iar in tigaie-am mai lasat cca 20 -30 minute, turnand din cand in cand bere. Iese un sos savuros si mai gros, ideal servit alaturi de un piure de cartofi cremos.
Carnea se taie felii inainte de a servi.