Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 5714 vizualizari

 

"retete de post creative"
O reteta simpla cu ingrediente comune care reprezinta mancarea nationala in Costa Rica. 
Se numeste "Galo Pinto" dar nu este cu carne de cocoș sau cu alta carne.
 Numele retetei vine de la aspectul sau, seamana cu penele colorate de pe cocoș. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-fasole-neagra-galo-pinto-costa.html
Ideala in perioada de post caci este consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de fasole neagra bio uscata
  • 200 g de orez
  • 1 Kub de legume
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • patrunjel/coriandru tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole neagra - Galo Pinto:

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.

N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.

A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).

Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.

Incalziti intr-o oala adanca uleiul.

Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.

Adaugati orezul si amestecati.

Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.

Adaugati apa 30-40 cl.

Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata. 

Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).

Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole neagra - Galo Pinto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci brune cu orez si turmeric