Pateu vegetal de linte

de mirela0911 in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 3758 vizualizari

 

Pentru ca e perioada postului, acest pateu este binevenit. Si e cu atat mai bun cu cat este facut in casa. Este prima oara cand il fac si a iesit foarte gustos. Plus ca este si satios.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte rosie
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • 1/2 lgt turmeric
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu vegetal de linte:

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute.

Intre timp, se curata morcovul, pastarnacul si ceapa. Primele doua se dau pe razatoarea cu gauri mari iar ceapa se taie marunt. Se pun intr-o craticioara si se inabuse cu cca 100 ml apa. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. 

Cand sunt gata atat lintea cat si legumele, se combina impreuna si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna amestecul intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa rezultata nu se arunca. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender. Daca iese pasta prea groasa, se mai adauga putina apa din cea pastrata pana se obtine o pasta numai buna de intins pe paine.

Se adauga sare dupa gust, piper si turmeric. La final se pun si 2 lg de ulei de masline. Se amesteca bine si se pune intr-o caserola la rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Lintea rosie fierbe mult mai usor si nu necesita sa stea in apa, peste noapte.

2

Se poate adauga si usturoi daca preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu vegetal de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

18.03.2019, 11:06

interesant

mirela0911 1

18.03.2019, 13:35

Va multumesc pentru aprecieri!

simona72 1

18.03.2019, 15:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate din linte rosie