A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Stufat de miel la Multicooker-ul...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...Citeste continuarea

Negresa de post

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri...Citeste continuarea

Chiftelute marinate de pui la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Pregateste mai intai amestecul de carne. Marunteste intr-un mini-tocator morcovul, ceapa si usturoiul sau da-le pe razatoarea cu ochiuri mici. Pune legumele peste carne, adauga verdeata...Citeste continuarea

Traistute umplute

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei. Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea...Citeste continuarea

Desert tort cu flori

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Din compoziţia rezultată se coc două...Citeste continuarea

Sucuri naturale din fructe si...

Postat de: merisor67 in Bauturi

Nu trebuie decât să curățăm și spălăm legumele și să le tăiem în bucăți mai mici cât să încapă în cuva storcătorului. Merele nu le decojim,  le...Citeste continuarea

Placinte de post la tigaie, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și...Citeste continuarea

Salata cu rucola, mar si mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Mozzarella se scurge de lichidul in care a fost conservata si se limpezeste cu apa rece . Legumele se curata si se spala . Rucola se scurge de excesul de apa . Marul se spala...Citeste continuarea

Racituri cu ciolan afumat

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa . Se curata ceapa , morcovul si se spala . Caciulia de usturoi ramnr fara primul...Citeste continuarea

Sufleu de mazare

Postat de: loredanaaa in Mancaruri de legume

Orezul se fierbe cu sare. Mazarea fiarta se pune la scurs. Intr-o oala se amesteca 70gr unt cu faina si se toarna treptat laptele cald amestecând .  Se lasa sosul alb sa fiarba...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi si fasole...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am macinat biscuitii, i-am amestecat cu untul topit si o lingura de cacao. Am asezat amestecul de biscuiti intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Am introdus forma la rece. Am mixat...Citeste continuarea

Pizza cu iaurt si fructe de padure

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se fierb fructele de padure cu zaharul brun, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca. Se imparte aluatul in 2 bucati. Se intinde prima bucata cu sucitorul (nu prea mult) si se...Citeste continuarea

Aperitiv ochelari din foietaj cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluatul foietaj si l-am taiat bucati late cat doua palme. Am asezat carnaciorii in partile laterale ale foietajului si am rulat dinspre margini spre mijloc concomitent cu ambele parti...Citeste continuarea

Desert budinca din perle de tapioca...

Postat de: panacris in Dulciuri

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...Citeste continuarea

Dorada pane cu cartofi natur

Postat de: Reli_B in Peste

Spalam bucatile de peste, il lasam sa se scurga de apa, apoi il tamponam cu prosoape de hartie pentru surplusul de apa. Il condimentam cu sare si piper si il lasam la rece cel putin o ora....Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca...Citeste continuarea

Salata de legume cu leurda si pui

Postat de: botcrina in Salate

Se spală și se curăță legumele, apoi se taie rondele sau cubulete, sau fiecare după preferință. Leurda se spala se stoarce excesul de apă și se taie fideluță. Într-un bol se pun...Citeste continuarea

Covrigi de post

Postat de: lucy2002 in Piine

Apa, drojdia uscata si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de faina. Se lasa la dospit 10-15 minute,dupa care adaugam faina pe rand, framantam ( in cazul meu robotul) adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu sunca si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de...Citeste continuarea

Fasole verde cu ou

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.       Ceapa curatata o tocam...Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu rahat

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia...Citeste continuarea

Pulpe de pasare cu fasole pastai la...

Postat de: Ina in Multicooking

Am pus in vasul Crock- Pot-ului Express pulpele de pasare portionate (2 ciocanele si 2 pulpe superioare) .  Am pus apa doar cat sa acopere bucatile de carne .   Am adaugat...Citeste continuarea

Pui coquelets cu lamaie la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Cocoseii de munte se clatesc sub jet de apa, se sterg cu prosoape de hartie. Intr-un bol se pun condimentele, uleiul de masline si zeama de lamaie stoarsa, se amesteca bine si se ung pe ambele...Citeste continuarea

Ciorba de pasare la Multicooker-ul...

Postat de: Ina in Multicooking

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa.  Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa...Citeste continuarea

Pasta de post, din masline negre

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor. Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole galbena

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa si usturoiul se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați mărunt. Între timp se curătă morcovii, se tăie...Citeste continuarea

Un pranz cu Oana

Postat de: Mutulica in Multicooking

Pipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta. In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat  si...Citeste continuarea

Tocanita de pasare cu galuste de faina

Postat de: Ina in Pui

Separam ciocanelul de pulpa superioara obtinand astfel 4 bucati de carne din cele doua pulpe posterioare de pasare.  Punem carnea la fiert in apa cu putina sare . Apa trebuie  doar...Citeste continuarea

Piept de curcan cu ciuperci si...

Postat de: rocsi_1612 in Curcan

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul...Citeste continuarea

Urzici picante cu tofu crocant

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.    Pui urzicile la fiert în apă cu sare...Citeste continuarea

Humus cu ardei copti

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta.  A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul...Citeste continuarea

Cartofi, ceapa si ciuperci coapte...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute,...Citeste continuarea

Cheesecake cu dovleac si rom la...

Postat de: privatelaura in Multicooking

  Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt....Citeste continuarea

Supa din pulpe de pui cu galuste de...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala . Pulpele de pui se curata si se spala . Se pun legumele , carnea de pui , si piperul in oala cu apa rece . Sarati . Eu am folosit oala...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata, cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

 Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.       Pe urma adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie dupa gust, mixam din nou, iar la final...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si foietaj

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se scoate din timp foietajul de la congelator, ca să se decongeleze natural. Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se curăță de coajă, se răzuiesc pe...Citeste continuarea

Mancare rece cu pui si masline la...

Postat de: gaby_d in Multicooking

Curatam ceapa si o taiem juliene. Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua. Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE....Citeste continuarea

Pasca fara aluat la Multicooker-ul...

Postat de: mitinita in Multicooking

Intr-un bol se amesteca grisul si smantana si se lasa deoparte 30 de minute. Se scot semintele din batonul de vanilie. Ouale se amesteca cu zaharul, semintele de vanilie si sarea. Se adauga branza...Citeste continuarea

Desert budinca cu branza, mere...

Postat de: ctlina in Prajituri

Curatati si taiati marul bucatele. Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica. Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca. Incalziti...Citeste continuarea

Desert vafe brownies / Gaufres de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Topiti ciocolata la bain-marie. Frecati zaharul cu untul moale, adaugati ouale treptat si ciocolata topita racita. Adaugati cacaoa , faina si sarea si amestecati bine. Se incalzeste...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu leurda

Postat de: lucy2002 in Salate

Cartofii se spala si ii punem la fiert intr-o oala cu doua lingurite de sare. Lasam sa fiarba cartofii la foc potrivit. Verificam cartofii cu furculita sa intre usor. Ai scurgem de apa si ii lasam...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: panacris in Porc

Creierul de porc se spala usor si se curata de eventualele oscioare. Ouale se bat energic, se adauga faina se asezoneaza de sare si se amesteca pana ce se inglobeaza si se obtine un aluat, un...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan cu legume -dieta

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Carnea de curcan se spala si se taie cuburi . Transferati carnea in vasul procesorului de la robotul de bucatarie . Adugati busuiocul verde taiat mai marunt , sare si...Citeste continuarea

Piept de rata cu cartofi si sparanghel

Postat de: momo121 in Rata

Carnea de rata o scoatem de la rece cu 1 ora inainte de a o prepara. Spalam pieptul de rata, il curatam daca mai are pene, apoi crestam pielea si grasimea cu o lama foarte ascutita, fara a...Citeste continuarea

Ciorba de primavara cu urzici...

Postat de: diaconta in Multicooking

Carnea se spala si se pune în vasul   Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune , cu 2 l de apa rece. Se adauga sare dupa gust. Se închide capacul rotind din...Citeste continuarea

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță...Citeste continuarea

Supa de curcan cu galuste la...

Postat de: miha in Multicooking

Pune bucatile de pulpa si legumele in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si adauga 3 litri de apa. Pune capacul aparatului si roteste-l pana in pozitia de blocare si...Citeste continuarea

Tocanita de vitel cu orrechiete si...

Postat de: panacris in Vita

Ceapa curățată, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin  ulei  și apa. Între timp se curăță morcovii, apoi se toacă mărunt și se adaugă la ceapa...Citeste continuarea

Desert sarlota de vanilie cu tapioca

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Laptele se pune pe foc mic impreuna cu vanilia si zaharul, se infierbanta, amestecand usor. Intr-un vas se amesteca laptele( 100 ml) cu faina de tapioca, cu amidonul, cu faina si se toarna...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]