Îmi place mult tocănița de ciuperci, iar de data aceasta am pregătit și un pilaf cu pipote, ca garnitură, a fost tare gustos așa.
Tocănița de ciuperci este gata repede, așadar o vom găti la urmă.
Vom începe cu supa de pipote pentru pilaf. Se spală și se curăță legumele, apoi se taie o ceapă pe jumătate, morcovul, rondele, iar ardeiul gras, în bucăți mai mari.
Se spală pipotele și se pun la fiert într-o oală cu 2 l de apă, se culege spuma, iar după ce s-a limpezit, se adauga legumele tăiate grosier. Eu am adăugat și o bucată mică de țelină (atunci când fac salată de țelină, bucățile pe care nu le mai pot răzui, le păstrez la frigider pentru supe). Se condimentează după gust. Supa este gata în aprox 50 min (trebuie să fiarbă bine pipotele).
În continuare, se pregătește pilaful. Se spală orezul în mai multe ape, apoi se așază orezul într-o crăticioară în care am pus un strat subțire de ulei (aprox 80 ml). Se toarnă supa pregătită anterior, dar fără legume, apoi se adaugă și pipotele. Supa ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.
La urmă, se pregătește tocănița de ciuperci:
Se curăță ciupercile de pieliță și se spală delicat (unii nu le spală, eu prefer să le spăl). Piciorușele nu se aruncă, ci se feliază și ele odată cu ciupercile.
Se curăță celalaltă ceapă, se toacă mărunt și se călește într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) până se topește puțin, apoi se adaugă o cană cu apă.
Când apa fierbe, se adaugă ciupercile și se condimentează, după gust.
După ce scade apa la jumatate, se adaugă o lingură cu bulion, se mai lasă puțin să fiarbă, apoi se ia focul. Se decorează cu pătrunjel și mărar, proaspete, tocate mărunt.
Timp de pregătire: 20 min
Timp de gătire: 1 h 20 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/tocanita-de-ciuperci-cu-pilaf-si-pipote.html