Unt de arahide de casa

de Catalina L in Vegan / Raw vegan, 15 Aug 2019 | 10035 vizualizari

 

Untul de arahide est foarte raspandit si utilizat in toata Africa, un aliment inconturnabil.
Mancarurile cu unt de arahide se gasesc foarte des la masa africanilor.
Iata o reteta facuta de casa mai mult o pasta crema natura decat unt.
In untul de arahide se adauga ulei, zahar sau sare si minimum 90% de arahide.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/unt-de-arahide-de-casa.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g arahide crude si nesarate
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 varf de sare (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Unt de arahide de casa:

Incepeti prin prajirea arahidelor. 

Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji.

Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la 175°C.  Le-am facut la tigaie.

Surveiati sa nu se arda si amestecati sa se prajeasca pe toate partile.

Lasati sa se raceasca.

Mixati arahidele la robot. Adunati compozitia de pe margini si mixati din nou pana obtineti o crema fina.

Cand le mixati puteti pune zahar, miere dacca vreti o reteta dulce sau sare, paprika pentru o reteta sarata.

Eu le-am faccut natur.

TIPS-URI

1

Daca arahidele sunt cu tot cu coaja le prajiti si le decojiti apoi de coaja si de piele.

2

Puneti apoi uleiul cand le mixati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Unt de arahide de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]