O reteta rapida si foarte usor de facut, numai buna in zilele de post. :)
Se ia varza si se indeparteaza primele frunze, se spala printr-un jet de apa si se trece la tocat fideluta ( cat de fin puteti voi), dupa care o frecam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca jumatate de ora.
Morcovul, ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt mai putin morcovul pe care-l dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Legumele tocate le vom amestecam cu varza.
Rosiile se curata de pielita si se toaca cubulete.
Intr-o cratita punem amestecul de varza cu legume si uleiul, completam cu apa 200ml si lasam la foc mic sa fiarba. Amestecam din cand in cand. Dupa ce varza si legumele sunt fierte se adauga rosiile taiate cubulete si se mai lasa pe foc inca 15-20 minute, potrivim de gust cu sare si piper, adugam cimbrul, boia dulce si patrunjelul in cazul meu ( ideal ar fi mararul dar nu am avut in casa)...facem o mamaliguta, un ardei iute si ... POFTA BUNA!