Dovlecei in suc de rosii

de Ina in Conserve, 12 Aug 2019 | 6888 vizualizari

 

Pentru ca aseara am mai gasit in gradina 2 dovlecei la metru , i-am taiat pentru a nu imbatrani.
Initial am vrut sa-i tai cubulete si sa-i congelez, dar m-am gandit ca iar incarc congelatorul cu legume ce pot fi pastrate si in alte moduri si n-o sa am loc pentru alte produse pentru care congelarea este cel mai bun mod de pastrare.
Asa ca am decis sa conserv dovleceii in sos de rosii. In acest mod am oricand la indemana o baza pentru supe/ciorbe sau alte preparate .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei la metru
  • suc de rosii
  • sare
  • frunze de telina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in suc de rosii:

Am curatat dovleceii in strat subtire si i-am portionat cubulete. 

In borcane spalate si uscate am pus cubuletele de dovlecei peste care am turnat suc de rosii ( rosii trecute prin separator ) pana am umplut borcanele.

Am adaugat un praf de sare la fiecare borcan si cate 2-3 frunze de telina. 

Am capsat borcanele si le-am sterilizat 50 minute intr-un vas tapetat cu hartie de ziar pentru a evita spargerea borcanelor in timpul fierberii.

Am lasat borcanele sa se raceasca in oala in care au fost sterilizate apoi le-am scos, etichetat si asezat in beci pentru a fi pastrate peste iarna.  

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga in fiecare borcan cate un catel de usturoi si/sau frunze de patrunjel .

2

Sarea nu este obligatorie, preparatul rezista foarte bine peste iarna daca este corect sterilizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei gras si conopida, murate