Muschiulet de porc, la tava

de Ina in Porc, 17 Aug 2019 | 10631 vizualizari

 

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. 

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. 

Adaugam in tava si o cescuta cu apa. 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

 

TIPS-URI

1

Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.

2

Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume si gratar din carne de porc