Muschiulet de porc, la tava

de Ina in Porc, 17 Aug 2019 | 9602 vizualizari

 

O metoda simpla de a obtine un preparat gustos, fraged si suculent.

 

INGREDIENTE

  • muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
  • ulei de masline

Pentru bait:

  • 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
  • 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
  • 3 lingurite condiment pentru carne de porc
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2-3 lingurite cimbru macinat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc, la tava:

Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline. 

Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon. 

Adaugam in tava si o cescuta cu apa. 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.

Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.

Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.

 

TIPS-URI

1

Pentru bait puteti folosi si alte condimente, in functie de preferinte si gusturi.

2

Nu am folosit sare intrucat condimentul pentru carne de porc a avut suficienta sare pentru gustul nostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

12.11.2019, 15:49

O bunatate!

-Marius- 1

24.12.2019, 15:42

Sidy 1

12.12.2020, 06:30

Un deliciu pentru o masa alaturi de cei dragi !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
citeste mai mult
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu legume la cuptor