Deoarece prima transa de rosii a fost cam mica, am adaugat la bulion si ardei capia copt, rezultatul fiind deosebit de aromat iar culoarea de invidiat .
Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.
Ardeiul copt l-am trecut prin masina de tocat facandu-l pasta.
Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii impreuna cu pasta de ardei copt.
Am pornit focul si am lasat sa fiarba pana ce a scazut cca. un sfert din cantitate. Adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Adaugam si 3-4 crengute cu cimbru proaspat. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe tot parcursul fierberii, pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului.
Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este cea dorita.
Indepartam crengutele de cimbru.
Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde. Capacele le-am fiert in apa 2 minute.
Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si doar sterse cu prosop de unica folosinta )
Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele.
Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit )
1
Din cantitatile date am obtinut 6 borcane de 800 g cu bulion .