Carnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la frigider pana a 2a zi.
Incepem sa "fabricam" frigaruile. Ceapa si ardeiul gras se taie...
Caisele jumatati se pun intr-un blender si se paseaza pana devin ca un piure fin. Apoi adaugam semintele de chia si mierea si omogenizam. Am pregatit 4 pahare in care am pus un strat de piure, cateva mure, apoi piure si deasupra 2-3 mure.
Se da la frigider si se serveste dupa aprox 1 ora....
Intr-un vas de yena, uns cu unt, am asezat cartofii taiati rondele (primul strat), peste care am ras putina branza, ouale batute ( jumatate ), cimbru proaspat, patrunjel tocate, sare, piper si usturoi verde tocat. Apoi un alt strat de cartofi, branza rasa, sare, piper. In cealalta jumatate de oua...
Intr-un vas se amesteca foarte bine laptele cu apa minerala, ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si un praf de sare. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca cu telul pana ce compozitia devine ca o smantana mai fluida. Clatitele se coc pe o parte si cealalta in tigaia incinsa si unsa cu...
Cartofii i-am spalat, curatat si taiat rondele potrivite. Intr-o tava am pus rondelele, am turnat ulei si i-am amestecat, apoi am adaugat sare, piper, boia, usturoi si busuioc, dupa placul fiecaruia. Am introdus la cuptor tava si am acoperit-o cu folie aluminiu. Am lasat pentru approx 45 min,...
Intr-un vas am pus ouale impreuna cu 150 gr zahar si jumatate de baton de vanilie si l-am pus pe foc amestecand continuu pana incepe sa se spumeze. Se da deoparte la racorit. Separat ciresele cu zaharul se fierb in doua trei clocote. Dupa ce s-au racit cele doua compozitii de ou si cirese le...
Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceapa taiata marunt si condimentata. Dupa ce s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si morcovul dat prin razatoare si le-am lasat sa se prajeasca. Am adaugat si vinul si rosiile din borcan. Am lasat sa fiarba cu capac pana se evapora vinul. La final adaugam...
Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul incins am calit ardeiul si ceapa cateva minute, apoi am pus rosiile din borcan, bulionul, sare, piper,...
Intr-un vas am amestecat ouale si esentele, apoi am adaugat zaharul si branza dulce si sarata, laptele, stafidele si grisul. Foile le-am impartit cate 4. Fiecare foaie pt rulou am uns-o cu ulei si apoi am pus compozitia de branza. Am obtinut 3 rulouri pe care le-am asezat ( vezi foto )...
Pentru foile de clatita am amestecat ingredientele, apoi se coc si pe o parte si pe alta
Umplutura: Se amesteca ingredientele, marar totat, ardeuiul tocat si cascavalul dat prin razatoare. Apoi umplem clatitele cu umplutura si le asezam intr-o tava sau tava putin unsa cu unt. Pe deasupra...
Intr-un vas am pus ouale sparte in care am adaugat taratele. Indulcitorul l-am pus intr-o jumatate pahar apa fiarta si l-am amestecat, apoi l-am turnat in compozitie, alaturi de sare, praf de copt, vanilie si lapte. Am omogenizat apoi le-am copt in tigaie.
Sunt foarte gustoase si se pot...
Cum se face coliva. In primul rand alegem arpacasul, dupa care prima oara turnam apa fiarta peste el. Il amestecam cu o lingura mai speciala ( cu coada mai lunga ) pana se ridica deasupra impuritatile. Mai lasam cateva minute, dupa care scurgem apa. Mai turnam de cateva ori apa rece peste...
Am pus laptele la fiert. Albusurile cu putina sare se bat spuma si apoi adaugam 5 linguri zahar. Acestea se bat pana se intaresc. Cand laptele a dat in fiert, stingem focul si cu lingura luam bulgarasi din compozitia de albusuri batute. La lasam approx 5 min si pe o parte si pe alta. Ii scoatem...
Am preparat umplutura din ingredientele de mai sus dupa care am umplut clatitele in forma de suluri. Le-am aseazat in forma unsa cu putin unt si am turnat deasupra sosul de vanilie preparat astfel: smantana, galbenusurile si zaharul amestecate se pun intr-o craticioara la foc mic pana dau in...
Intr-un ibric am amestecat cacaua cu zaharul adaugand apa calduta, turnata putin cate putin. Am amestecat bine, sa nu aiba cocoloase si l-am pus pe foc pana da cateva clocote si incepe sa se ingroase. Am dat deoparte si am se adaugat untul si se lasa la racit.
Pe un platou am pus cate 4 cupe...
Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un...
Blat:
Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am...
Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de
Umplutura : Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3...
Aluat :Intr-un vas punem faina, se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.
Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si ridicam o bordura. Pe 'fundul' tavii am pus hartie copt...
Am tocat ceapa uscată mărunt si morcovul și am pus la călit cu ulei într-o oală. Am taiat mărunt și ceapa verde și am pus și peste ceapa uscată. Am calit totul pentru 2-4 minute, apoi am adaugat un pahar de apă.
Am curatat cartofii și taiat cubulete si i-am adaugat in oala,...
Am uns un vas oval de yena in care am asezat feliile de cozonac.
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, amidonul, laptele si esentele, apoi am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat pana se ingroasa crema. Am dat la o parte si am pus untul si am amestecat.
Aceasta crema am turnat-o...
Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la...
Am mixat capsunile cu 3 linguri zahar pudra si obtinem o compozitie fina, apoi punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot pe care l-am asezat intr-o forma de tort detasabila. Intr-un bol am mixat branza de vaci cu untul moale pana devine pufoasa, adaug restul de sos de capsuni esenta de...
Am portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare si piper In tava am pus 5 linguri untura pe care o uniformizam si asezam bucatile de carne peste. Am...
Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost...
Pentru primul stat am mixat ouale cu zaharul ci cel vanilat, apoi adaug faina. Amestec usor si apoi adaud branza si stafidele. Am folosit o forma cu pereti detasabili (eu am folosit 2 mai mici, dar se poate folosi una cu diametru mai mare ) Am uns cu putin unt, am turnat compozitia si am dat la...
Intr-un vas am mixat albusurile cu un praf de sare . Am adaugat zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de budinca si le-am...
Pieptul se spala si se taie bucati, se rumenesc in unt, se scot, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata rondele. Dupa ce devine aurie, turnam o ceasca supa de legume, apoi adaugam puiul, usturouiltocat fin, sare, piper si cimbru, toate dupa gust. Acoperim cratita si lasam sa fiarba cam 15...
Am curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se taie felii subtiri. Punem intr-o tigaie untul la topit impreuna cu 1 lingura de ulei. Cand este...
Salata Caesar
Ingredientele le-am pus pe o farfurie, apoi am adaugat ulei, otet, soia si deasupra sosul de mustar. Am amestecat si a iesit o bunatate. Pofta mare!
Frigarui
Carnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la frigider pana a 2a zi. Incepem sa "fabricam" frigaruile. Ceapa si ardeiul gras se taie...
Piure de caise si seminte de chia si mure
Caisele jumatati se pun intr-un blender si se paseaza pana devin ca un piure fin. Apoi adaugam semintele de chia si mierea si omogenizam. Am pregatit 4 pahare in care am pus un strat de piure, cateva mure, apoi piure si deasupra 2-3 mure. Se da la frigider si se serveste dupa aprox 1 ora....
Cartofi noi la cuptor
Intr-un vas de yena, uns cu unt, am asezat cartofii taiati rondele (primul strat), peste care am ras putina branza, ouale batute ( jumatate ), cimbru proaspat, patrunjel tocate, sare, piper si usturoi verde tocat. Apoi un alt strat de cartofi, branza rasa, sare, piper. In cealalta jumatate de oua...
Desert clatite cu dulceata
Intr-un vas se amesteca foarte bine laptele cu apa minerala, ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si un praf de sare. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca cu telul pana ce compozitia devine ca o smantana mai fluida. Clatitele se coc pe o parte si cealalta in tigaia incinsa si unsa cu...
Cartofi noi cu usturoi si busuioc la cuptor
Cartofii i-am spalat, curatat si taiat rondele potrivite. Intr-o tava am pus rondelele, am turnat ulei si i-am amestecat, apoi am adaugat sare, piper, boia, usturoi si busuioc, dupa placul fiecaruia. Am introdus la cuptor tava si am acoperit-o cu folie aluminiu. Am lasat pentru approx 45 min,...
Inghetata de cirese amare
Intr-un vas am pus ouale impreuna cu 150 gr zahar si jumatate de baton de vanilie si l-am pus pe foc amestecand continuu pana incepe sa se spumeze. Se da deoparte la racorit. Separat ciresele cu zaharul se fierb in doua trei clocote. Dupa ce s-au racit cele doua compozitii de ou si cirese le...
Spaghete bologneze
Intr-un vas am pus putin ulei si am calit ceapa taiata marunt si condimentata. Dupa ce s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si morcovul dat prin razatoare si le-am lasat sa se prajeasca. Am adaugat si vinul si rosiile din borcan. Am lasat sa fiarba cu capac pana se evapora vinul. La final adaugam...
Ostropel de pui cu ardei
Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul incins am calit ardeiul si ceapa cateva minute, apoi am pus rosiile din borcan, bulionul, sare, piper,...
Placinta invartita cu branza
Intr-un vas am amestecat ouale si esentele, apoi am adaugat zaharul si branza dulce si sarata, laptele, stafidele si grisul. Foile le-am impartit cate 4. Fiecare foaie pt rulou am uns-o cu ulei si apoi am pus compozitia de branza. Am obtinut 3 rulouri pe care le-am asezat ( vezi foto )...
Clatite gratinate
Pentru foile de clatita am amestecat ingredientele, apoi se coc si pe o parte si pe alta Umplutura: Se amesteca ingredientele, marar totat, ardeuiul tocat si cascavalul dat prin razatoare. Apoi umplem clatitele cu umplutura si le asezam intr-o tava sau tava putin unsa cu unt. Pe deasupra...
Clatite cu tarate de ovaz
Intr-un vas am pus ouale sparte in care am adaugat taratele. Indulcitorul l-am pus intr-o jumatate pahar apa fiarta si l-am amestecat, apoi l-am turnat in compozitie, alaturi de sare, praf de copt, vanilie si lapte. Am omogenizat apoi le-am copt in tigaie. Sunt foarte gustoase si se pot...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. In primul rand alegem arpacasul, dupa care prima oara turnam apa fiarta peste el. Il amestecam cu o lingura mai speciala ( cu coada mai lunga ) pana se ridica deasupra impuritatile. Mai lasam cateva minute, dupa care scurgem apa. Mai turnam de cateva ori apa rece peste...
Lapte de pasare
Am pus laptele la fiert. Albusurile cu putina sare se bat spuma si apoi adaugam 5 linguri zahar. Acestea se bat pana se intaresc. Cand laptele a dat in fiert, stingem focul si cu lingura luam bulgarasi din compozitia de albusuri batute. La lasam approx 5 min si pe o parte si pe alta. Ii scoatem...
Desert clatite in sos de vanilie
Am preparat umplutura din ingredientele de mai sus dupa care am umplut clatitele in forma de suluri. Le-am aseazat in forma unsa cu putin unt si am turnat deasupra sosul de vanilie preparat astfel: smantana, galbenusurile si zaharul amestecate se pun intr-o craticioara la foc mic pana dau in...
Banana split
Intr-un ibric am amestecat cacaua cu zaharul adaugand apa calduta, turnata putin cate putin. Am amestecat bine, sa nu aiba cocoloase si l-am pus pe foc pana da cateva clocote si incepe sa se ingroase. Am dat deoparte si am se adaugat untul si se lasa la racit. Pe un platou am pus cate 4 cupe...
Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi
Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un...
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata
Blat: Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am...
Placinta cu spanac
Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de Umplutura : Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3...
Placinta americana cu mere
Aluat :Intr-un vas punem faina, se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted. Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si ridicam o bordura. Pe 'fundul' tavii am pus hartie copt...
Ciorba de loboda
Am tocat ceapa uscată mărunt si morcovul și am pus la călit cu ulei într-o oală. Am taiat mărunt și ceapa verde și am pus și peste ceapa uscată. Am calit totul pentru 2-4 minute, apoi am adaugat un pahar de apă. Am curatat cartofii și taiat cubulete si i-am adaugat in oala,...
Cozonac...cu crema
Am uns un vas oval de yena in care am asezat feliile de cozonac. Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, amidonul, laptele si esentele, apoi am pus pe aragaz la foc mic si am amestecat pana se ingroasa crema. Am dat la o parte si am pus untul si am amestecat. Aceasta crema am turnat-o...
Amandine
Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la...
Tort cu capsuni si kiwi
Am mixat capsunile cu 3 linguri zahar pudra si obtinem o compozitie fina, apoi punem cate o lingura de sos peste fiecare piscot pe care l-am asezat intr-o forma de tort detasabila. Intr-un bol am mixat branza de vaci cu untul moale pana devine pufoasa, adaug restul de sos de capsuni esenta de...
Friptura de miel
Am portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare si piper In tava am pus 5 linguri untura pe care o uniformizam si asezam bucatile de carne peste. Am...
Coaste de miel in sos alb de vin
Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost...
Pasca in 3 culori
Pentru primul stat am mixat ouale cu zaharul ci cel vanilat, apoi adaug faina. Amestec usor si apoi adaud branza si stafidele. Am folosit o forma cu pereti detasabili (eu am folosit 2 mai mici, dar se poate folosi una cu diametru mai mare ) Am uns cu putin unt, am turnat compozitia si am dat la...
Guguluf cu ciocolata si stafide
Intr-un vas am mixat albusurile cu un praf de sare . Am adaugat zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de budinca si le-am...
Piept de pui cu ciuperci
Pieptul se spala si se taie bucati, se rumenesc in unt, se scot, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata rondele. Dupa ce devine aurie, turnam o ceasca supa de legume, apoi adaugam puiul, usturouiltocat fin, sare, piper si cimbru, toate dupa gust. Acoperim cratita si lasam sa fiarba cam 15...
Frittata cu ciuperci
Am curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se taie felii subtiri. Punem intr-o tigaie untul la topit impreuna cu 1 lingura de ulei. Cand este...