Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un sosulet consistet
Pentru sosul de cascaval am pus intr-o tigaie la incins untul , apoi cascavalul ras si smantana. Am lasat sa dea cateva clocote si condimentam cu sare .
Cartofii curatati, i-am pus la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, am scurs apa si i-am zdrobit. Se adauga patrunjelul tocat, 2 oua faina. Condimentam cu sare, ii modelam si ii prajim in ulei. I-am scos pe servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se monteaza farfuria astfel: asezam o parte de tocanita, bulete de cartofi si deasupra din abundenta sos de cascaval.