Placinta cu spanac

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 5225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 240 g unt
  • 2 lingurite sare
  • piper
  • 2 ligurite chimen
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 250 g branza framantata
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • sare, piper
  • 1 ceapa uscata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de

Umplutura: Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3 minute in apa fierbinte. Duapa ce s-a racit l-am scurs si tocat marunt. Ceapa si usturoiulo le-am tocat marunt, apoi le-am calit cateva minute in ulei, dupa care am adaugat si spanacul. Am lasat sa se raceasca. Separat branza, smantana  si ouale le-am omogenizat si le-am incorporat in spanac.

Am scos aluatul de la frigider si l-am impartit in 2 parti ( nu egale ).

Un vas l-am uns cu unt am intins bucata mai mare astfel incat sa ridic si pe margine, apoi umplutura si deasupra cealalta parte de aluat.  Deasupra am uns cu ou.

Am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit.

A iesit un deliciu de placinta !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, praz si spanac