Frittata cu ciuperci

de ralu_ca in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2014 | 20359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 6 catei usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 5 rosii cherry
  • 150 g cascaval sau branza
  • patrunjel verde
  • sare, piper dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu ciuperci:

Am curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se taie felii subtiri. Punem intr-o tigaie untul la topit impreuna cu 1 lingura de ulei. Cand este incins punem la calit ceapa si usturoiul impreuna cu putina sare. Punem peste ceapa care s-a inmuiat ardeiul taiat si mai tragem la tigaie 1-2 minute legumele dupa care adaugam ciupercile feliate si continuam sa calim pana zeama ce o lasa ciupercile se evapora. Dam deoparte tigaia si lasam legumele la racit. Intr-un vas punem ouale sparte adaugam la ele smantana, sare si piper macinat dupa gust si cu telul le batem pana se omogenizeaza compozitia. Ungem un vas cu unt dupa care turnam in el legumele peste ele se pune stratul cu oua, deasupra asezam cascavalul ras si rosiile cherry taiate pe jumatate. Apoi presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt si dam vasul la cuptorul incalzit pana frittata se rumeneste frumos si este inchegata aprox 25 minute.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga in straturi cu cascaval si parmezan Delaco