Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

de ralu_ca in Torturi, 12 Mai 2014 | 6917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • praf sare
  • 1lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml lapte dulce
  • 800 g iaurt
  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 2 fiole esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si ciocolata:

Blat:

Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am obtinutcompozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si l-am introdus la cuptorul preincalzit. Cand este gata l-am scos pe un prosop de bucatarielasandu-l sa se raceasca la racit, apoi l-am taiat in 3 parti.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati am topit-o intr-o craticioara, la foc mic,impreuna cu frisca, pana se omogenizeaza. Am lasat sa se racoreasca, apoi am introdus la congelator pentruapprox 1 ora. Dupa ce am scos din congelator, am amestecat ( nu era chiar ce imi doream ) si am mai adaugat amidonul si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana am obtinut crema dorita.

Intr-un vas am mixat mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaug crema de ciocolata. Se mixeazapana obtinem o compozitie omogena.

Crema am repartizat-o intre cele 3 blaturi. Deasupra am pudrat cu cacao si am introdus tortul la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu marshmallows