pity19

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 05.02.2014

RETETE277
PRIETENI47
Retete / Aperitive / Garnituri

Langosi cu cascaval si salam de vara

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2015

Intr-un vas incapator adaugam faina , sarea , zaharul , drojdia pe care am lasat-o cateva minute in lapte cald ,mai adaugam putin lapte , si incepem sa framantam pana obtinem un aluat pufos ; Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul cca 60-70 de minute ( eu am lasat la crescut o ora jumate )...

Mamaliga cu telemea si ou

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2014

Pregatim o cratita cu 1 l de apa , putina sare si dam la foc mare pana da in clocot ;  Adaugam usor , usor , malai ; Amestecam usor cu telul , adaugam bucatile de unt si branza data pe razatoare , mai lasam cateva minute la foc mic , luam de pe foc si punem un varf de lingurita de busuioc...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2014

Clatim conopida ; Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ; Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in  buchetele nici prea mari nici prea mici ; Condimentam cu sare si piper ; Spargem 3 oua , le batem cu furculita ; Intr-o farfurie adaugam...

Cartofi cu mozzarella si mezeluri la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2014

Clatim cartofii , ii curatam de coaja si taiem felii rotunde ;  Dam la fiert in apa cu sare cca 15-20 de minute ; Taiem mezelurile ; Rosiile le taiem felii rotunde ; Scurgem cartofii de apa si condimentam ; Ungem o tava de cuptor cu unt ; Adaugam un strat de cartofi ,...

Piept de pui cu vinete pane si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2014

Taiem pieptul de pui felii ; Condimentam cu sare , piper si vegeta ; Batem cu un ciocan de snitel ; Punem o tigaie cu 2-3 linguri de ulei la incins ;  Luam cate o bucata de carne si o dam prin faina si ou , asezam in tigaie si lasam pana se rumeneste bine ; Vanata o clatim ,...

Langosi cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2014

Amestecam faina cu sarea , drojdia o dizolvam in putin lapte cald , impreuna cu zaharul ; Adaugam uleiul , galbenusul ; Framantam , daca mai este nevoie de lapte se poate adauga pana cand obtinem un aluat pufos si care sa nu se lipeasca de mana ; Acoperim castronul cu un prosop curat si dam la...

Cartofi la cuptor cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2014

Cartofii ii condimentam cu sare , piper , vegeta , boia dulce si chilli ; Ii punem intr0o tava pentru cuptor unsa cu ulei ; turnam apa peste si dam la cuptor pana cand scade apa ; Ouale le batem cu un praf de sare , peste care adaugam sunca cubulete si branza sfarmata ; Cand apa a scazut ,...

Paste la cuptor cu ou si branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2014

Pregatim o oala cu apa in care adaugam putina sare , si dam la foc mare pana apa a clocotit ; Adaugam pastele si lasam 10-15 minute pana acestea au fiert ; Strecuram de apa ; Trecem pastele printr-un jet de apa rece ; Ungem tava de cuptor cu unt ; Batem cele 3 oua cu...

Corn cu ou

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2014

Taiem colturile la corn  , apoi felii ; Spargem un ou si il batem cu un praf de sare ; Punem tigaia cu ulei la incins ; Fiecare felie de corn o dam prin ou apoi la prajit pe ambele parti ; Cand sunt gata , scoatem pe un servetel de hartie pentru a absoarbe uleiul ramas ; Pofta...

Piure de cartofi cu soia

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2014

Curatam cartofii de coaja ; Clatim ; Taiem rondele mari ; Pregatim o oala , adaugam cartofii , putina sare si acoperim cu apa tot ; Lasam la fiert pana intra furculita usor in ei ; Strecuram de apa ; Condimentam cu sare , piper , vegeta ; Adaugam untul ; Cu ajutorul unui tel...

Ardei copti cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2014

Clatim ardeii si lasam la scurs ; Luam o tava de cuptor si o dam pe aragaz la foc mediu ; Punem ardeii si lasam sa se coaca pe ambele parti ; Cand sunt gata , ii punem in apa rece si cuatam  de pielita ; Luam o cana de apa rece , adaugam cele 3 linguri de otet ,...

Cartofi la cuptor cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2014

Curatam cartofii de coaja si ii clatim ; Fiecare cartof il taiem felii rotunde ; Punem cartofii in apa cu sare la fiert , lasam pana intra furculita in ei ; Bucatile de snitel le prajim in ulei incins pe ambele parti ; Taiem fiecare felie in lung ; Ungem tava cu unt ; Asezam un...

Ghiveci de legume 2

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2014

Clatim legumele ; Vinetele le curatam de coaja si taiem feliute ; Condimentam cu sare si piper ; Rosile le taiem  felii ; Condimentam cu sare si piper ; Ardeiu il scobim de seminte si taiem cubulete ; Condimentam cu sare ; Ardeii iuti ii taiem marunt ; La fasole taiem...

Cartofi Gratinati

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2014

Clatim cartofii ; Curatam de pielita ; Taiem rotund ; Carnatul il taiem feliute ; Branza o dam pe razatoare Tava o ungem cu unt ; Dam cartofii la fiert in apa cu sare cca 25 de minute ; Cand au fiert scurgem de apa ; Asezam un strat de cartofi in tava ,...

Cartofi noi intregi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2014

Curatam cartofii de coaja , clatim ; Punem cartofii intr-o oala, acoperim cu apa si dam la fiert cca 20 de minute ; Scurgem de apa si punem cartofii intr-o tava de cuptor , condimentam cu sare, piper , oregano ; Punem cubuletele de unt si dam la cuptorul preincalzit cca 40 de minute ;...

Piure de cartofi cu snitel

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2014

Piure : Clatim cartofii , ii curatam de coaja  , taiem fiecare cartof in 8 , adaugam cartofii intr-o oala , turnam apa cat sa ii acopere si un praf de sare ; Dam la fiert pana intra furculita usor in bucata de cartof ; Prajit : Snitel ' carnati : Lasam snitelul la dezghetat , sau ii...

Cartofi cu carnati si branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2014

Incepem prin a curata cartofii , ii taiem rondele , clatim si condimentam cu vegeta ; Cele doua oua le amestecam cu iaurtul , sare , piper ; Branza o dam pe razatoare ; Carnatul il taiem felii ; Ungem tava cu unt , adaugam un strat de cartofi , 2-3 linguri din...

Piftie de pui

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2014

Incepem prin clatirea pulpelor; Le punem intr-o oala  , punem apa cat sa acopere carnea si dam la fiert ; Lasam sa fiarba pana se da jos carnea usor de pe os ; Cand au fiert , scoatem pulpele si le lasam la racit ; Dam jos carnea de pe os si o rupem marunt ; In apa in care au...

Fasole verde cu tochitura

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2014

Scoatem fasolea de la congelator , punem in apa clocotita si lasam la foc mediu la fiert ; Cand fasolea este aproape fiarta , adaugam peste un varf lg sare si mai lasam pana aceasta a fiert ; Strecuram de apa ; Adaugam 5 linguri sos de rosii , sare , piper  , vegeta , amestecam si...

Taci si inghite!

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2014

Mamaliguta : Punem la fiert intr-o cratita apa cu sare si unt ; Lasam pana apa incepe sa clocoteasca , dam focul mic , adaugam incet , incet malai , amestecand bine cu un tel ; Cand incepe sa se intareasca dam jos de pe foc ; Afumatura : Taiem bucatile de caltabos si carnat felii , punem...

Cartofi la microunde

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2014

Punem punga de cartofi intr-o farfurie si dam la cuptorul cu microunde cca 13 minute ; Cand acestia sunt gata , scoatem din punga , condimentam cu sare ; Adaugam ulei de masline peste cartofi ; Taiem telemeaua de vaca bucatele mici si asezam peste cartofi ;

Clatite aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2014

Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ; Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ; Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ; Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat...

Crochete de cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2014

Cartofii : Ii clatim in jet de apa rece , curatam de coaja , taiem fiecare in 8 , pregatim o cratita , adaugam cartofii , un varf lg sare , apa cat sa ii acopere si dam la fiert pana acestia devin moi ; Crochetele: Dam cascavalul pe razatoare ; Scoatem cartofii si ii lasam sa se scurga...

Omleta cu telemea si salam

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2014

Spargem ouale si le batem bine cu o lingura de lemn Condimentam dupa gust cu sare si piper Taiem salamul feliute mici, branza o sfarmam cu mana Adaugam salamul , branza , peste ouale batute si amestecam cu lingura de lemn ; Punem o tigaie cu o lg de ulei la incins, adaugam omleta in...

Cartofi noi in punga magica

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2014

Clatim cartofii , curatam de coaja cu dosul unei furculite , taiem fiecare cartof in 6  , condimentam ( condiment din punga magica ) , in punga punem untul peste care cartofii si legam punga dupa care cu o scobitoare intepam. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 de minute , in...

Placinte la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2014

Aluatul : Punem faina intr-un castron , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in apa calda , framantam putin dupa care completam de apa , framantam din nou , si dam la crescut in loc cald aprox 40 de minute! Dam branza pe razatoare , mararul il clatim si il tocam cu un cutit , amestecam cu...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Separam galbenusurile de albusuri, albusurile le mixam impreuna cu sarea, galbenusurile le amestecam cu faina si praful de copt, amestecand bine. Carnea, ficatul, branza, ardeiul le punem in blender si lasam 50 de secunde. Incorporam amestecul in cel de albus cu galbenus si mixam aprox...

Ciuperci pleurotus cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Clatim ciupercile , ceapa si leurda ; Ciupercile le taiem bucatele , ceapa rondele si leurda o rupem bucatele; Le dam la fiert , condimentam cu sare si asteptam sa mai scada din apa ; Dupa ce au fiert luam de pe foc si servim!

Ciuperci pleurotus cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Clatim bine ciupercile, taiem bucatele marisoare, punem intr-o oala si acoperim cu apa, dam la fiert impreuna cu leurda pe care am clatit-o bine si am taiat-o bucati marisoare ; Cand sunt aproape fierte condimentam cu piper si sare si lasam sa fiarba ; La sfarsit condimentam cu vegeta si...

Saratele cu telemea de vaca sarata

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2014

Framantam un aluat din : Faina , branza sfarmata , untul topit , untura , drojdia pe care am dizolvat'o in apa calduta ; Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nu lipicios . Acoperim bolul cu aluat cu folie alimentara si dam la frigider 40-50 de minute. Tapetam masa de lucru cu faina , rupem...

Afisate 1 - 30 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 15.09.2016

Prajitura cu mere

publicat la 23.02.2015

Pulpe de pui si piept la cuptor

publicat la 11.02.2015

Chiftele de pui

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]