publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Lasagna inedita
Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de...
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie...
Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi
Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert cca. 8 minute sau cum sunt indicațiile de pe ambalajul pastelor. Pastele se strecoară de apă și...
Penne cu spanac și gorgonzolla
Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț. Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de...
Paste cu de toate la cuptor
Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește. Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii...
Lasagna
Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se...
Fusilli Bolognese
Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano. Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai...
Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza
Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper,...
Tortellini cu prosciutto si sos alb
Pastele umplute, adică tortellini se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cc. 7 minute la foc mediu, neacoperit. Între timp se prepară sosul: Prosciutto sau baconul se taie cubulețe și se pune la rumenit în uleiul de măsline încins, cca. 5 minute...
One pot pasta cu legume, mezeluri si branza
Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele. Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan,...
Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta
Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la...
Paste gratinate cu pui, dovlecei si bacon
Se pune la fiert apă rece cu puțină sare într-un vas încăpător, ptr fiecare 100 g de paste, 1000 ml apă. Când clocotește apa. se adaugă pastele și se fierb al dente, mai puțin decât e scris pe ambalaj, cu cca. 5 minute. Ceapa și dovleceii se curăță de...
Taitei cu varza calita
Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!! Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la...
Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Am plecat de la metoda, #Onepot pasta, adică toate ingredientele într-o tigaie înaltă, puse împreună și deodată la fiert și anume, pastele, roșiile uscate, cât de cât, scurse de ulei, ardeii copți mărunțiți, ceapa și usturoiul tocate mărunt,...
Penne rigate cu carne tocata si branza albastra
Carnea tocată se călește cu ceapa, în puțin ulei de măsline cca. minute la foc iute, neacoperit. Într-o tigaie mai înaltă se pun pastele, amestecul de carne tocată, roșiile înjumătățite, ceapa verde tocată mărunt, se adaugă apă rece cât să acopere...
Fusilli cu caracatita, legume si kiwi
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare. Legumele cu unt, se pun se trag la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca. 200 ml apă. Într-un vas încăpător se pun pastele fierte al dente și strecurate,...
Spirale cu bacon si legume – one pot pasta
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească....
Tortellini cu branza, conopida si bacon
Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu Ionel ;). După ce s-au fiert al dente, se scot din apă, se pun într-un vas termorezistent,...
ORECCHIETTE CU ANGHINARE
Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc...
Canelloni cu spanac si branza
Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și direct de preparat, în minim cinci minute e gata :D. După ce s-a gătit se adaugă brânza...
Spaghete cu sos roșu, ciuperci, capere și măsline verzi
Spaghetele se fierb al dente, în cazul meu într-un vas special ptr paste. ;) Sosul l-am preparat la minunatul aparat de gătit de la Philips Multicooker;) Carnea se pune în vasul aparatului Philips Multicooker. Se setează aparatul la programul FRY pentru cca. 15 de minute, se...
Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui
1. Cuscus: Se pune apa la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se călește într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute, până se rumenește. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă...
Cușcuș
Apa se pune la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se pune la călit într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă cu capac și se lasă la gătit, fără foc,...
Tagliatelle de casă colorate natural
Făina cernută se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte, în vârful muntelui de făină se pun ouăle, și pasta de roșii, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să...
Tăiței de casă
Făina se pune într-un castron mai înalt, așa ca un munte, în vârful muntelui de făină se pun ouăle, se presară un praf de sare și începe, munca de jos, adică frământarea, cam ”până începe să plouă din pod” :)), așa...
Paste colorate cu legume la Zepter
Ceapa și usturoiul curățat și mărunțit se pun la dinstuit, cu puțin ulei în vasul minunat de la Zepter;) pentru cca. 5 minute. Apoi se adaugă morcovul și ardeiul kapia tăiat julien, pasta de gogoșari, zuchini, dovlecelul curățat, feliat, pasta de gogoșari și măslinele,...
Tagliatelle cu varză călită și brânză de capră cu verdețuri
Varza se curată de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varză cu sare!!! Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varză fideluta și se lasă la călit...
Spaghete negre
Apa rece se pune la fiert, intr-un vas incapator, cca 3 l. Dupa ce a clocotit apa se pun cca. 2 g sare iodata, si se introduc spagehetele intregi la fiert, atentie nu se rup spaghetele cat ar fi de lungi, lasandu-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoara, se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a...
Paste Carbonara
Se pun intr-un vas adanc cca 3 l de apa rece cu putina sare la clocotit. Se adauga pastele, lasandu-se la fiert dupa primul colcot, la foc mediu cca. 8 minute. Intre timp se taie marunt, cele 3 feluri de sunca, care se pun la prajit in ulei incins, acoperit cca. 5 minute. Dupa ce s-au rumenit...
Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de smantana
Pastele tortellini se fierb in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp ceapa, usturoiul se curata se toaca marunt si se calesc in ulei si putina apa. Se asezoneaza de sare si ierburi provensale. Se adauga ciupercile scurse de apa, jambonul taiat fideluta si se lasa...