Canelloni cu spanac si branza

de Panacris in Paste, 24 Oct 2015 | 4282 vizualizari

 

Am zis, că numai fac canelloni ultima oară, dar am uitat și am făcut din nou :D Acum am spus, exact același lucru :D Nu vreau să vă dezamăgesc sunt extraordinare la gust, dar migăloase de umplut ;) Iar poze exceționale de prezentare, n-am :( Așa că vă las o rețetă super faină, pentru gurmanzi și cei care au răbdare ;) P.S. Mai am vreo două cutii cu canelloni în cămară :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Cannelloni 200 g,
  • Spanac congelat cca. 100 g,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Brânză de oaie cca. 50 g,
  • ulei de măsline 30 ml,
  • cașcaval 50 g ,
  • unt 100 g.
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • lapte 300 ml.,
  • sare iodată,
  • nucșoară măcinată
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu spanac si branza:

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și direct de preparat, în minim cinci minute e gata :D. După ce s-a gătit se adaugă brânza rasă, amestecându-se până ce se omogenizează. Între timp se prepară sosul bechamel, din cca.100  g. unt, 3 linguri de făină și 300 ml lapte, nucșoară rasă.

Tuburile de  Cannelloni se umplu, nefierte, cu compoziția de spanac și brânză, ( asta e cea mia grea operațiune, am încercat mai multe variante, dar până la urmă tot cu lingurița le-am rezolvat :D ), apoi se așează într-un vas termorezistent, pe un strat de sos bechamel. La final se acoperă cu sos becahmel și se rade cașcaval, apoi se acoperă și să da la gătit în cuptorul preincins, cca. 25 de minute la foc mediu. Spor, răbdare și poftă bună ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:59

bun, bun!

anca_rm 1

26.10.2015, 11:19

sunt migaloase dar sunt gustoase , foarte bune

Panacris 1

26.10.2015, 18:42

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linte cu pastina