Canelloni cu spanac si branza

de Panacris in Paste, 24 Oct 2015 | 4077 vizualizari

 

Am zis, că numai fac canelloni ultima oară, dar am uitat și am făcut din nou :D Acum am spus, exact același lucru :D Nu vreau să vă dezamăgesc sunt extraordinare la gust, dar migăloase de umplut ;) Iar poze exceționale de prezentare, n-am :( Așa că vă las o rețetă super faină, pentru gurmanzi și cei care au răbdare ;) P.S. Mai am vreo două cutii cu canelloni în cămară :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Cannelloni 200 g,
  • Spanac congelat cca. 100 g,
  • Usturoi 2-3 căței,
  • Brânză de oaie cca. 50 g,
  • ulei de măsline 30 ml,
  • cașcaval 50 g ,
  • unt 100 g.
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • lapte 300 ml.,
  • sare iodată,
  • nucșoară măcinată
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu spanac si branza:

Spanacul se pune direct într-un vas la gătit, cu puțin ulei de măsline și usturoi pisat, cca. 5 minute pentru a se îmbina gusturile ;) Am luat varianta de la LIDL, congelat și direct de preparat, în minim cinci minute e gata :D. După ce s-a gătit se adaugă brânza rasă, amestecându-se până ce se omogenizează. Între timp se prepară sosul bechamel, din cca.100  g. unt, 3 linguri de făină și 300 ml lapte, nucșoară rasă.

Tuburile de  Cannelloni se umplu, nefierte, cu compoziția de spanac și brânză, ( asta e cea mia grea operațiune, am încercat mai multe variante, dar până la urmă tot cu lingurița le-am rezolvat :D ), apoi se așează într-un vas termorezistent, pe un strat de sos bechamel. La final se acoperă cu sos becahmel și se rade cașcaval, apoi se acoperă și să da la gătit în cuptorul preincins, cca. 25 de minute la foc mediu. Spor, răbdare și poftă bună ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:59

bun, bun!

anca_rm 1

26.10.2015, 11:19

sunt migaloase dar sunt gustoase , foarte bune

Panacris 1

26.10.2015, 18:42

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu cicoare