O mâncărică rapidă și sățioasă, fără prea multe calorii.
1. Cuscus:
Se pune apa la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se călește într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute, până se rumenește. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă cu capac și se lasă la gătit, fără foc, cca. 10 minute.
2. Legumele asiatice:
Între timp legumele asiatice se pun la dinstuit cu o lingură de ulei de măsline cca. 20 de minute, la foc iute, acoperit. După ce s-au gătit legumele se asezonează cu sosul de stridii și sare aromată cu salvie.
3. Ficățeii:
Ficățeii se trag în ulei de măsline la foc rapid, acoperit. Atenție nu se sărează înainte și în timpul gătirii, deoarece se pot întări!!!
Pe o farfurie întinsă, caldă, se așează în mijloc cușcușul, de jur împrejur legumele asiatace, iar ca trofeu se așează artistic ficățeii prăjiți. Se servește fierbinte, asezonat cu sare după gustul fiecăruia. Poftă bună.