Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui

de Panacris in Paste, 19 Aug 2014 | 4658 vizualizari

 

O mâncărică rapidă și sățioasă, fără prea multe calorii.

 

INGREDIENTE

  • cușcuș de la Băneasa 250 g,
  • ulei de măsline 30 ml,
  • apă cca. 750 ml,
  • sare iodată,
  • mirodenii după gustul fiecăruia ( tarhon, cimbru, curry etc).
  • mix de legume asiatice (morcovi, muguri de fasole, ardei gras, praz, ceapă, muguri de bambus, ciuperci Mun) 450 g,
  • sos de stridii 2 linguri,
  • sare aromată cu salvie, f
  • icăței de pui cca. 400 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui:

1. Cuscus:

Se pune apa la fiert cca. 10 minute. Cușcuș-ul se călește într-o tigaie cu uleiul de măsline, la foc mic, neacoperit, cca. 5 minute, până se rumenește. Apoi se adaugă apa clocotită, se asezonează de sare și mirodenii, se oprește focul, se acoperă cu capac și se lasă la gătit, fără foc, cca. 10  minute.

2. Legumele asiatice:

Între timp legumele asiatice se pun la dinstuit cu o lingură de ulei de măsline cca. 20 de minute, la foc iute, acoperit. După ce s-au gătit legumele se asezonează cu sosul de stridii și sare aromată cu salvie.

3. Ficățeii:

Ficățeii se trag în ulei de măsline la foc rapid, acoperit. Atenție nu se sărează înainte și în timpul gătirii, deoarece se pot întări!!!

 Pe o farfurie întinsă, caldă, se așează în mijloc cușcușul, de jur împrejur legumele asiatace, iar ca trofeu se așează artistic ficățeii prăjiți. Se servește fierbinte, asezonat cu sare după gustul fiecăruia. Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume asiatice, cuscus si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

21.08.2014, 08:26

Bustoasa!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:56

apricot 1

18.09.2014, 18:13

nu e prea incarcat cuscus-ul, ca sa zic asa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj