Mno, acum i-a venit rândul lui Alin, CrockPot-ul din dotare să gătească lent, prima tură de dulceață de gutui, din acest sezon.
Gutuile se spală cu apă rece până la îndepărtarea pufului. Apoi se taie în sferturi, se curăță de cotoare și coajă, apoi se lasă în apă rece cu sare de lămâie. Gutuile curățate de coajă se toacă cubulețe mărunte, cam cât de mărimea unui zar.
Apoi se așează straturi, straturi în vasul de ceramic al slow cookerului Crock-Pot, alternând cu zahărul și zeama de lămâie.
Se conectează aparatul CrockPot, la sursa de curent, se alege din meniu, programul LOW, se setează la 6 ore, apoi se apasă butonul start, atenție nu se pune capacul. Eu îl pun la treabă pe Alin alias CrockPot-ul, deobicei seara, ca până a doua zi dimineață să-și facă treaba liniștit.
Spre finalul fierberii se adaugă mirodeniile. Apoi se deconectează aparatul de la sursa de curent, iar dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, ce se pun la odihnit până a doua zi, într-un coș, ”învelite” bine cu pătură sau o față de masă mai groasă.
A doua zi, se etichetează și se pun la loc de frunte în cămară.
Spor și poftă bună!