O cină ușoară de seară! Se pot adaugă și felii de bacon/șuncă, iar mozarella se poate înlocui cu cașcaval
P.S. Se pot prepara și la cuptor, timpii de coacere se ajustează în funcție de temperatura de gătire.
Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul amărui.
Între timp se feliază roșiile și mozarella.
Se ung feliile de vânătă cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule, apoi se intercalează feliile de roșie și mozarella, dacă aveți frunze proaspete de busuioc la îndemână le intercalați și pe ele, n-am avut, așa că am presărat busuioc uscat mărunțit.
Se transferă vinetele împănate în vasul de ceramică al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă și eventuala zeamă lăsată de roșii, se mai stropesc cu puțin ulei de măsline.
Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează pe modul HIGH la 2 ore, se acoperă și lasă la gătit slow ;)
Spor și poftă bună!