Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot

de Panacris in Slow Cooker, 24 Oct 2019 | 2174 vizualizari

 

O cină ușoară de seară! Se pot adaugă și felii de bacon/șuncă, iar mozarella se poate înlocui cu cașcaval 
 
P.S. Se pot prepara și la cuptor, timpii de coacere se ajustează în funcție de temperatura de gătire.

 

INGREDIENTE

  • Vinete medii 2 bucăți,
  • Roșii mari 2 bucăți,
  • Mozarella cca. 200 g,
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • Sare cu mirodenii provensale (busuioc, petale de levănţică, rozmarin, petale de gălbenele, salvie, maghiran, cimbru şi mentă) 1 lingură, Busuioc uscat mărunțit1 linguriță.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot:

Vinetele se spală și cu un cuțit ascuțit se taie în felii de cca. 1 cm, atenție cam de la două degete de cotor, se desface vânăta ca un evantai, se presară sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă, pe un blat de lemn puțin înclinat, ca să se scurgă lichidul amărui.

Între timp se feliază roșiile și mozarella.

Se ung feliile de vânătă cu ulei de măsline, cu ajutorul unei pensule, apoi se intercalează feliile de roșie și mozarella, dacă aveți frunze proaspete de busuioc la îndemână le intercalați și pe ele, n-am avut, așa că am presărat busuioc uscat mărunțit.

Se transferă vinetele împănate în vasul de ceramică al slow cookerului Crock-Pot, se adaugă și eventuala zeamă lăsată de roșii, se mai stropesc cu puțin ulei de măsline.

Se conectează aparatul la sursa de curent, se setează pe modul HIGH la 2 ore, se acoperă și lasă la gătit slow ;)

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai la slow cooker Crock- Pot" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot