Vă aduc o variantă ad-hoc, cu zarzavaturi ce mi-au rămas prin cămară, după marea conservăreală! ;) Înca mai găsiți în piețe ingrediente! Spor si pofta bună! ;)
Varza curățată de foile exterioare, sfecla curățată de coajă, gogonelele și castraveții, se feliază, recunosc că m-am ajutat de robot;) se pun și se amestecă într-un vas încăpător;)
Între timp se pune la fiert oțetul cu sarea și zahărul, după ce s-a topit zahărul se adaugă condimentele și se oprește focul.
Zeama obținută se adaugă peste legumele feliate, se amestecă ca să se înglobeze și se lasă la odihnă, la rece, până a doua zi.
Amestecul de legume se pune în borcanele sterilizate, se îndeasă bine, apoi se completează cu lichidul rămas.
Înainte de a se închide borcanele, se pun câteva fire de hrean curățat și feliat.
Se căpăcesc și se pun la odihnă până a doua zi;)
Spor și poftă bună!