publicat la 09.12.2024
publicat la 20.11.2024
publicat la 22.02.2024
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon
Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu,...
File de novac cu legume
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz. Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme dreptunghiulare. Ouăle se bat energic cu laptele. Fursecurile se ung cu amestecul de ouă, se presară...
Desert placinta rulata cu fructe de padure
Fructele de pădure congelate sau crude se pun la foc mic, într-un vas cu fundul gros, împreună cu zahărul și gelatina roșie, la foc mic, până se dizolvă și omogenizează compoziția, ca și o dulceață. Se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se...
Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă...
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se ca să nu se ardă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și pipetu de pui...
Desert Tiramisu clasic
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă. Brânza mascarpone şi albuşurile...
Aperitiv ochelari cu mustar, sirop de rodie si cașcaval
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste foaia unsă cu muștar și sos de rodie. Foaia se rulează simultan de la ambele capete ale foii...
Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă. Cartofii după ce au...
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si baby spanac
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul ras, felii de brânză topită, frunzele de baby spanac. Foaia asezonată, se rulează...
Burger de casa
Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră. Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai...
File de salau pane cu sos de capere
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar făină. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10...
Lasagna
Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se...
Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul împreună cu dulceața. Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul...
Flatbread cu branzeturi si rosii
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul...
Supa de pui cu galuste pufoase
Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele curățate, lăsate întregi. Se închide ermetic oala minune și se lasă la fiert la foc...
Pulpa de miel cu lamaie, ciuperci si anghinare
Pulpa de miel se unge cu uleiul de măsline, se asezonează de sare și piper, se așază într-o tavă mărinimoasă. Se adaugă mirodeniile, ciupercuțele, căței de usturoi, în cojă, doar ușor zdrobiți. Usturoiul și ceapa verde se curăță și se taie mărunt, apoi se...
Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie
Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari. Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se...
Desert tort Sacher
Ciocolata se topește pe baie de abur sau mai simplu în cuptorul cu microunde. Untul la temperatura camerei se amestecă energic, până se spumează, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se încorporează. Ciocolata răcorită se adaugă în fir...
Tocanita de fazan cu urechi de lemn
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin. Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Supa de fazan cu taitei de casa
Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin. Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin,...
Tocanita din organe de miel
Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare. După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de...
Varza rosie calita la slow cooker Crock-Pot
Se curăță, toacă ceapa și varza roșie murată, se pune la călit în ulei de floarea soarelui, neacoperit, la foc mediu, cca 20 minute, în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot . Se asezonează de piper, boia, chimen, foi de dafin boia și mărar uscat, se...
Fusilli Bolognese
Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano. Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai...
Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon si sos de branza
Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper,...
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon
Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau...
Desert cornete cu crema de vanilie
Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu, cu un prosop de hârtie sau...
Desert Tiramisu cu fructe de padure
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge...
Desert cheesecake cu merisoare si alune
Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu...