O tocăniță clasică, ca la mama acasă cu multă ceapăăă! ;)
Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă.
Se scoate carnea, se adaugă ceapa, curățată și feliată. Se asezonează de sare și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.
Apoi se adaugă carnea, vinul, condimentele, se amestecă și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu semiacoperit.
Se mai completează cu apă, dacă mai este nevoie de lichid, ca să rămână o cantitate suficientă, de sos, apoi se adaugă și ciupercile din conservă, scurse de lichid, lăsându-se la gătit încă 15 minute la foc potrivit, semiacoperit.
Spre finalul gătirii se adaugă usturoiul curățat și mărunțit, lăsându-se la foc ic, minim 5 minute, atât cât să se împrietenească gusturile și să nu se piardă savoarea usturoiului.
Mâncărica se servește ca atare sau alături de garnitura preferată!
Spor și poftă bună!