Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! ;) Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! ;) Așa că împart cu voi acest pește super fain! ;)
Spor și poftă bună!
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.
Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.
Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.
Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.
Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.
Spor și poftă bună!