Eintopf cu carne de vitel

de Panacris in Supe/Ciorbe, 7 Mar 2020 | 7418 vizualizari

 

Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă. Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!)  cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!).
Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală ;) 
P.S. Poze intermediare, mai puține sau ma bine zis mai deloc ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i??? ;)  

 

INGREDIENTE

  • rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g,
  • morcov 1 bucată,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină cca. 100 g,
  • cartofi roșii cca. 4 bucăți medii,
  • mazăre cca. 150 g,
  • fasole verde păstăi cca. 150 g,
  • sare iodată,
  • foi de dafin,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • leuștean,
  • tăiței de casă cca. 250 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eintopf cu carne de vitel:

Se curăță toate legumele, se spală, apoi se taie cubulețe.

Rasolul porționat se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele,  foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.

După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ).

Se asezonează de sare, piper și leuștean. Se pune din nou la gătit, neacoperit, iar când începe să clocotească se adaugă tăițeii de casă, lasându-se la fiert, la foc mic încă cca. 15 minute.

Se servește fierbinte cu ardei iute!

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eintopf cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]