Un dulce deosebit de gustos și fără foc! Da, unii sunt mai reticienți în a folosi ouăle crude, dar nu am avut niciodată probleme din această privință.
;)
Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul pudră până ce se obține o cremă spumoasă.
Albușurile se bat energic cu ½ linguriță de sare și ½ linguriță de oțet, până ce se obține o spumă fermă.
Brânza mascarpone şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu crema de gălbenușuri, ușor, până la omogenizare.
Se prepară cafeaua la ibric, cafetieră sau esspresor și se lasă la răcorit.
Pişcoturile se însiropează în cafea, în care în prealabil s-a adăugat lichiorul.
Un vas sau tavă mai adâncă, se tapetează cu folie alimentară, apoi se întinde un strat de cremă, peste care se aşează un strat de pişcoturi însiropate.
Se continuă astfel, până la epuizarea pişcoturilor şi a cremei. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece, minim 3 ore.
Prăjitura se răstoarnă pe un platou de servire, apoi se presară pudra de cacao.
Atenție pudra de cacao se presară doar înainte de servire.
Spor și poftă bună!