Desert mucenici muntenesti

de Panacris in Dulciuri, 9 Mar 2020 | 2787 vizualizari

 

Recunosc că n-am preparat până acum astfel de mucenici și nici nu mă dau în vânt după ei, nu am fost crescută cu astfel de preparat, l-am descoperit acum 28 de ani când m-am așezat, aici în Răgățime! ;)
Mereu am fost salvată de mama soacră, prietene sau vecine!;)
Ei, anul acesta mi-a venit rândul, :D și m-am încumentat cu mucenicii gata preparați, de la Cămara noastră ;), doar zeama am pregătit-o. Mulțumesc Andra, pentru imbold ;) când am parcurs rețeta ta, nu mi s-a mai părut așa de complicat! ;)  
Mno, nu-i mare scofală, anul viitor voi încerca să-i prepar acasă, sigur o să găsesc în casa de la țară un aparat de ștanțat forma mucenicilor, rămas moștenire;)
 
Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Mucenici 250 g,
  • Pentru zeamă:
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Baton de scorțișoară 1 bucată,
  • Coajă rasă de la o lămâie,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Esență de lămâie ½ fiolă,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Pudră de scorțișoară 1 linguriță,
  • Nucă măcinată cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită.

După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se oprește focul, se pune capacul și se lasă la odihnit minim 60 minute.

La servire se adaugă după gustul fiecăruia, nucă măcinată, scorțișoară și coajă de lămâie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

09.03.2020, 22:41

Hai Merișor! Că îi i-au mîine la birou acasă numai au trecere!

Rocsi 1

11.03.2020, 21:02

dantes 1

16.03.2020, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]