Pun intr-un bol toate ingredintele si le amestec bine pana obtin un aluat pe care pot sa-l modelez . Formez gogosele pe care le prajesc in baie de ulei pana se rumenesc
Mod de preparare blat :
Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam ...
Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina.
Peste faina (1kg) cernuta adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul...
Crema de zahar ars:
Am caramelizat cele 15 linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta...
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu ...
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti...
Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele 6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar .
Incorporam cele doua compozitii si adaugam in ploaie faina . Pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec...
-se rad merele si se pun la calit cu zaharul, esenta de rom si untul pana scade zeama, apoi se lasa la racit
- foaia de aluat o impart in doua parti egale , apoi vom taia marginile laterale , sa fie late de 1.5 cm
- umplutura racita o repartizam intre cele doua randuri de fasii , dupa care...
Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus .
Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort ,...
Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.
Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava...
Crema:
Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua...
Dizolvam drojdia in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul,cacao, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut, se pune in...
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''),
se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
BLAT
se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare
- branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele 7 linguri de zahar
- amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare
- se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat
- se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma .
Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...
Papanasi
Pun intr-un bol toate ingredintele si le amestec bine pana obtin un aluat pe care pot sa-l modelez . Formez gogosele pe care le prajesc in baie de ulei pana se rumenesc
Prajitura Amandina
Mod de preparare blat : Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam ...
Cozonac
Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina. Peste faina (1kg) cernuta adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul...
Tort cu crema de zahar ars si crantz
Crema de zahar ars: Am caramelizat cele 15 linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta...
Tort Amandina
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu ...
Tort de ciocolata
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti...
Prajitura de visine cu glazura de ciocolata
Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele 6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar . Incorporam cele doua compozitii si adaugam in ploaie faina . Pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec...
Tort aniversar
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...
Strudel cu mere
-se rad merele si se pun la calit cu zaharul, esenta de rom si untul pana scade zeama, apoi se lasa la racit - foaia de aluat o impart in doua parti egale , apoi vom taia marginile laterale , sa fie late de 1.5 cm - umplutura racita o repartizam intre cele doua randuri de fasii , dupa care...
Tort festiv
Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus . Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort ,...
Fursecuri rafinate
Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider. Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava...
tarta cu ciocolata si visine
Crema: Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua...
Maxi briosa de ciocolata
Dizolvam drojdia in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul,cacao, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut, se pune in...
Tort cu visine si ananas
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
Clatite cu dulceata de visine
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''), se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor se omogenizeaza toate ingredientele , se portioneaza , se prajesc in baie de ulei.
TORT DE MERE
BLAT se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
BUDINCA CU BRANZA
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele 7 linguri de zahar - amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
prajitura cu visine
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare - se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat - se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
Crema de zahar ars
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...