Tort cu crema de zahar ars si crantz

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 7641 vizualizari

 

Acest tort l-am mancat cu foarte mult timp in urma , era preferatul meu ....( mama a pierdut reteta :(( deci nu am mai avut ocazia de a gusta asemenea bunaciune ;) ; si hoinarind pe site am vazut tortul facut de Criss , nici nu a trebuit sa ma uit la reteta pt ca din poza mi-am dat seama ca acesta este torul copilariei mele .:0) poop Criss
)

 

INGREDIENTE

  • crema de zahar ars
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 7 linguri de zahar
  • 15 linguri pentru caramelizat

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat

DECOR:

  • frisca
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz:

Crema de zahar ars:

Am caramelizat cele 15  linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta am turnat-o in forma si am bagata-o la cuptor pentru 35 minute.

BLAT:

Am separat galbunusurile si albusurile de la cele 5 oua , albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat in compozitie  am adaugat galbenusurile si faina , compozitia am turnat-o peste crema de zahar ars si am mai bagat  la cuptor pentru inca 30 minute

Dupa ce l-am scos din cuptor il las sa se odihneasca pana a doua zi :) cand il imbrac cu haine de sarbatoare frisca si crantz

DECOR:

Topesc zaharul intr-o cartita ,  iar in momentul in care prinde culoarea caramelului adaug nuca . Torn aceasta compozitie pe o hartie de copt si o las sa se raceasca , apoi o  maruntesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Zebra cu inghetata