Tort aniversar

de pana_luminita in Torturi, 10 Mai 2010 | 7826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 oua
  • 8 ling de ulei
  • 250gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 3 ling cacao
  • crema 1:
  • 250 ml lapte
  • 3 ling amindon
  • 3 ling cacao
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • zahar pudra 5 ling
  • margarina
  • crema 2:
  • 250 gr mascapone
  • smantana pt frisca
  • 2 oua
  • 3 lig zahar pudra
  • lapte 150 ml
  • intaritor pt frisca
  • sirop ciocolata
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 ling zahar
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blat:

Separam galbenusurile de albus ,

galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina .

Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min.

crema 1:

Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele ,

dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem  compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca,

dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h

 

crema 2:

Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua ,

galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone ,

albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul .

Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din  smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h

sirop:

Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Teo 1

12.05.2010, 00:21

are un ingredient care imi place , de asta vreau sa incerc !

pana_luminita 1

12.05.2010, 10:45

mare , mare......... dar surioara mea a cerut si acasa pentru restul familiei si nu prea a fost indeajuns pentru toti

AURY28 1

17.07.2010, 15:15

SUPER TORTUL SPER CA DATA VIITOARE SA NE ADUCI SI NOUA O BUCATICA.PUPICI

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure