TORT DE MERE

de pana_luminita in Torturi, 14 Sep 2009 | 5834 vizualizari

 

INGREDIENTE

-2 kg. mere - 750 gr zahar - 8 oua - 7 linguri de ulei - 250 gr faina - nuca ( optional) - frisca ( smantana LaDorna pt frisca) - 1 sticluta de rom - zahar vanilat 5 buc -
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE:

BLAT

se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) , dupa preferinta se poate adauga si nuca tocata.

MERELE

 se decojesc si se taie bucatele mici ( nu este indicat sa fie date prin razatoare), intr-o cratita mare se pune 500 gr de zahar la ars , in momentul in care zaharul sa topit se adauga merele impreuna cu o cana de apa (250 ml) (pS: sa nu va speriati daca zaharul topit se intareste, va trece putin timp si se va topi iar) , dupa preferinta se poate adauga nuca, punem si esenta de rom, se lasa  pana ce zeama lasata de mere scade.

se lasa merele sa se raceasca , blatul se insiropeaza , tortul se orneaza cu frisca si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

boscodina 1

23.09.2009, 09:02

arata superb. la mere ca si crema pentru tort chiar nu ma gandisem, tare inspirata ideea.
eu am o reteta cu mere pe blatul de tort, iar merele le fierb 10 minute in suc de portocale, da asa o aroma placuta prajiturii- poate iti foloseste ca idee.

elena1988 1

02.02.2011, 19:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"