Facem pasta din ficatei(normala aceasta se face pentru mai multe portii si mai multe rulouri, de aceea eu am cautat sa o micsorez, pentru a se intelege). Taiem ceapa(doar 1/2) si usturoiul foarte fin dupa care il sotam in unt, adaugam ficateii, sare, piper, cimbru iar la final flambam cu cognac.
Lasam sa se raceasca si punem amestecul respectiv in blendar si blendam, va rezulta o pasta de ficat.
Spalam si curatat telina si pastarnacul si le punem la fiert in apa cu sare, din pastarnac taiem un chips pe care il vom lasa mai putin la fiert si il vom scoate in avans, restul ramanand pentru a se fierbe bine deoarece vom face un piure.
Punem separat la fiert si fasolea verde in apa cu sare, iar dupa ce este fiarta in proportie de 75% se scoate si se va introduce in apa rece pentru a avea culoarea verde intens.
De asemeni taiem julien, morcovul, ardeiul. Punem la sotat intr-o tigaie in unt: morcovul, telina(acestea taiate julien) fasolea verde(2-3 pastai) si ardeiul, putin cat sa se inmoaie, dupa care le saram si le scoatem lasandu-le in asteptare(acestea le vom folosi la umplerea ruloului).Pentru a da ruloul la cuptor va trebui sa pregatim un pat de legume, ruloul se poate servi si cu aceste legume dar la fel de bine se poate servi si cu piureul de telina, eu am ales varianta a doua.
Deci, am spalat, curatat si feliat doi cartofi subtire, am pus ulei intr-o tigaie am pus ardeii, restul de ceapa, fasii de morcovi, fasole verde, cimbru, care si piper iar pe acest pat vom aseza ruloul nostru dupa cum urmeaza: punem o folie de aluminiu(multa lume spune ca este toxica, dar am vazut numerosi bucatari de fitze care o folosesc din belsug), adaugam felia de sunca de Moravia, cotletul aplatizat, cimbru, fasiile de legume si cele doua felii de portocale taiate fin, rulam bine, mai adaugam putin ulei si strangem bine, formand un rulou.
Acest rulou il vom pune intr-o tigaie fara ulei si il vom lasa sa se friga cateva minute pe fiecare parte. De abia dupa aceea se va adauga peste legume si se va da la cuptor la 180°C aproximativ 25 de minute.
In acest timp facem piureul de telina si pastarnac acestea se blendeaza bine dupa care intr-o tigaie punem putin unt si adaugam acest piure, punem sare si radem putina nucsoara. Luam fasolea verde care a fost prefiarta si o vom taia la aceeasi dimensiune pentru a forma un gardulet.
Verificam si dovleacul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Verificam la cuptor si desfacem ruloul, acesta il vom pune la loc inca 10 minute fara folie. Intr-o tigaie punem putin unt in care vom trage la tigaie chips-ul de pastarnac si rosii cherry.
Decoram ca in imaginile alaturata. Este destul de mult de scris dar cand preparati, veti observa ca este usor. Timpul de preparare ar fi in jur de 40 de minute, dar pentru mai multe portii nu doar una cum v-am prezentat eu.
Va doresc,
Pofta Buna