Radacinoasele se spala, se curata si se vor rade pe razatoarea mica, ceapa taiata brunoise, tocam ardeiul, taiem marunt verdeata, taiem limete-ul in cubulete mai mici, ciupercile lamele, adaugam si usturoiul.
Punem la sotat pentru inceput ceapa si radacinoasele, dupa ce acestea s-au inmuiat se adauga ardeiul, usturoiul, ardeiul iute, verdeturile condimentare, foile de dafin, anasonul si cimbru.
Se lasa ca sa se patrunda aromele. Dupa ce acestea sunt sotate se va adauga vinul alb, ciupercile, piperul, boiaua, limeta si se lasa sa se evapore alcoolul din vin, dupa care se va adauga sucul de rosii si se va continua fierberea.
Observam cand este fiert si luam de pe foc, lasand sa se tempereze. Dupa aceea blendam compozitia bine si vom pregati borcane(steriliza) pentru a fierbe suplimentar dressingul nostru pentru paste/ pizza.
Punem dressingul in borcane si le punem la fiert, dupa ce a inceput sa fiarba apa se mai lasa inca 25 de minute.
Pofta buna