Scoici HA KAO in sos tomat

de nico15 in Fructe de mare, 26 Oct 2012 | 4059 vizualizari

 

Aceasta este o reteta norvegiana, scoicile sunt din Vietnam, ambalate in Germania si preparate in Norvegia si Romania.

Pofta buna la aceasta reteta internationala.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg de scoici albe norvegiene
  • 2 rosii mai mari
  • 100 ml de ketch-up
  • 3 catei de usturoi
  • herbes en province
  • oregano
  • 1 pahar de vin alb
  • sare,
  • unt,
  • ulei
  • piper
  • ½ de ceapa
  • 3 frunze de Busuioc
  • 30 g de ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici HA KAO in sos tomat:

Pentru inceput am spalat scoicile foarte bine si le-am pus la fiert in apa cu sare, am pus capacul si am lasat sa fiarba. Cand acestea incep sa se deschida, le-am transferat in alt vas in care am adaugat paharul de vin, doi catei de usturoi pisati bine, herbes en provence, sare, piper si am lasat sa se patrunda bine.  

Separat pregatim sosul tomat dupa cum urmeaza: tocam ceapa brunoise, dam rosiile pe razatoarea mica, tocam cateii de usturoi, ananasul la fel tocat fin si frunzele de busuioc si oregano. Punem la sotat ceapa in unt si adaugam si ulei, iar cand aceasta si-a schimbat culoarea in auriu adaugam rosiile si celelalte ingrediente si lasam pe foc cat sa scada.

Gustam sosul si daca considerati ca mai trebuie ceva adaugati daca nu si este perfect asa cum este, sosul nostrum il vom adauga peste scoici si mai lasam cateva minute sa se imbine toate aromele. Daca vi se pare sosul prea gros puteti sa mai adaugati suplimentar inca putin vin alb(sec).  

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici HA KAO in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozze alla marinara