1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara.
2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica.
3. Cerna faina, cacaoa, praful de copt si migdalele macinate, le amestecam pe toate dupa care adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand cu mixerul, va rezulta o crema consistenta.
4. Imparte compozitia in doua, unge doua forme de marimi diferite(18 /22).
5. Puneti compozitia in forme si dati la cuptorul preancalzit in avans, pentru a se coace 30-40 de minute, atentie la cel mic se va face mai repede. Lasati-le sa se raceasca dupa care le scoateti din forme.
6. Pentru producerea cremei amestecati zaharul cu ouale pana devine o pasta moale, pufoasa si usoara, adaugati vanilia, ciocolata topita si smantana pana obtineti consistenta dorita.
7. Pentru ganache, incalziti smantana pana la punctual de fierbere si puneti-o peste ciocolata taiata in bucati mai mici. Trebuie sa rezulte o frumoasa crema ganache.
8. Fiecare tort se taie in2 sau 3 si se va pune crema evident si pe margini, dupa care se va aranja din nou tortul.
9. Se procedeaza la fel pentru ambele torturi dupa care vom trece separat la fiecare tort si va fi adaugat ganache-ul si se va unge inclusiv in partea laterala.
10. Dupa ce le facem pe fiecare in parte, punem tortul mic peste cel mare si dam la frigider pentru 2 ore.
11.Pastram putina crema pentru a adauga pe fructe pentru a se putea lipi de tort.
12.Se pune o funda si se decoreaza cu caise, mure, rodii si coacaze, physalis.
13.Putem de asemeni sa topim ciocolata, o intindem cu o spatula pe hartie de copt si sa o dam la frigider, dupa cateva ore o scoatem, o rupem si decoram tortul cu ea ca in imaginmile alaturate. Reteta nu duireaza mult dar tortul trebuie sa stea la frigider cele doua ore pentru a putea sa aiba forma care ne-o dorim.
Pofta Buna