Crema de zahar ars a la Nicole

de nico15 in Dulciuri, 24 Oct 2012 | 3418 vizualizari

 

Delicioasaaaaaaaaaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 500 ml de lapte
  • 6 oua
  • 250 g de zahar vanilie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars a la Nicole:

Amestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul topit(caramelizat). Adaugam laptele si esentele peste amestecul de oua cu zahar si incorporam. Incalzim cuptorul la 180°C.

Adaugam crema(lichida) in forma, care a fost in prealabil tapetata cu zaharul topit. Vom lua o tava, in ea adaudam forma cu crema si adaugam apa de jur imprejurul formei dupa care vom da la cuptor aproximativ 45 de minute(incercati).

Daca dupa expirarea timpului crema de zahar ars este gata opriti focul si lasati in cuptor inca 15 minute, de abia dupa aceea puteti sa scoateti forma din cuptor.

Pentru design am topit niste zahar si am facut angel hair ca ornament, precum observati in fotografiile alaturate.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars a la Nicole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars