Ciorba de rata

de nico15 in Ciorbe, 16 Noi 2012 | 4117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ de rata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 1 pastarnac
  • 3-4 cartofi
  • Bors
  • Suc de rosii
  • Leustean
  • Ardei iute
  • Unt, ulei
  • Sare, piper
  • Bouquet garni:
  • in frunza de praz de 5-6 cm, punem 2 crengute de cimbru, de patrunjel si o frunza de dafin, legam bine cu ata alimentara si il adaugam in ciorba cand adaugam si legumele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Spalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si le vom sota. Vom lua o oala in care punem apa si saram, adaugand rata portionata si lasam sa fiarba. Aruncam prima apa, adaugam rata din nou si continuam fierberea.

Spumuim de cel putin doua ori  dupa care adaugam legumele care au fost in avans sotate si un buquet garni(format din: cimbru, praz/patrunjel si foi de dafin).
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte se adauga si cartofi taiati si ei in cubulete mici si se continua fierberea. Dupa ce si cartofii sunt fierti, exista doua variante, putem scoate bucatile de carne si vom toca cubulete carnea sau se lasa bucatile de carne intregi in ciorba.

Adaugam pasta de tomate si dupa cinci minute borsul, putin leustean, lasam sa fiarba bine borsul si oprim focul. Scoatem buquest garni-ul.

La final se adauga leustean in cantitate mai mare.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

16.11.2012, 23:35

De mult timp vrea sa fac si eu... dar uit mereu sa i-au rata

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:24

Asta da reteta! Grozav e Nico..felicitari!

nico15 1

18.11.2012, 09:56

Poftiti la masaaaaaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata