Ciorba de rata

de nico15 in Ciorbe, 16 Noi 2012 | 4805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ½ de rata
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 1 pastarnac
  • 3-4 cartofi
  • Bors
  • Suc de rosii
  • Leustean
  • Ardei iute
  • Unt, ulei
  • Sare, piper
  • Bouquet garni:
  • in frunza de praz de 5-6 cm, punem 2 crengute de cimbru, de patrunjel si o frunza de dafin, legam bine cu ata alimentara si il adaugam in ciorba cand adaugam si legumele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Spalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si le vom sota. Vom lua o oala in care punem apa si saram, adaugand rata portionata si lasam sa fiarba. Aruncam prima apa, adaugam rata din nou si continuam fierberea.

Spumuim de cel putin doua ori  dupa care adaugam legumele care au fost in avans sotate si un buquet garni(format din: cimbru, praz/patrunjel si foi de dafin).
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte se adauga si cartofi taiati si ei in cubulete mici si se continua fierberea. Dupa ce si cartofii sunt fierti, exista doua variante, putem scoate bucatile de carne si vom toca cubulete carnea sau se lasa bucatile de carne intregi in ciorba.

Adaugam pasta de tomate si dupa cinci minute borsul, putin leustean, lasam sa fiarba bine borsul si oprim focul. Scoatem buquest garni-ul.

La final se adauga leustean in cantitate mai mare.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

Sim0na 1

16.11.2012, 23:35

De mult timp vrea sa fac si eu... dar uit mereu sa i-au rata

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:24

Asta da reteta! Grozav e Nico..felicitari!

nico15 1

18.11.2012, 09:56

Poftiti la masaaaaaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata