Tort cu ananas, ciocolata si physalis

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 4279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 120 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat Burbon
  • 70 g de faina
  • 70 g de amidon
  • 25-30 g de cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 cutie de compot de ananas(aproximativ 800 g)
  • 40 g de gelatina
  • 500 g de mascarpone
  • 250 g de smantana
  • 1 lamaie
  • 120 g de zahar
  • 200 g de smantana lichida pentru frisca
  • Décor:
  • 100-150 g de ciocolata
  • 6-8 fructe de physalis
  • 6-8 rondele de ananas
  • 15-20 de bucati de piscoturi
  • 100-150 ml de sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas, ciocolata si physalis:

Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand galbenusurile amestecand bine dupa incorporarea fiecaruia.

Dupa acea adaugam ingredientele uscate(faina si celelalte pe care le-am cernut in prealabil) peste cele umede. Se va amesteca de jos in sus cu o spatula pentru a iesi un blat aerat si pufos. Dupa aceea punem intr-o forma circulara de tort, tapetata in prealabil si dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180°C.

Pentru crema, se inmoaie gelatina in compot(aproximativ 300-400 ml) dupa 15 minute o vom pune la bain-marie. Mixam branza mascarpone cu smantana, zaharul si zeama de lamaie. Dupa aceea adaugam gelatina incet in fir subtire peste si omogenizam. Taiem si ananasul cubulete potrivite sau daca va este mai usor il blendati si il adaugati in crema. Dupa aceea introducem la frigider pentru 20 de minute.

Batem la robot smantana pentru frisca si cand aceasta se intareste o vom adauga si pe ea in crema dupa expirarea celor 20 de minute. Dupa ce am incorporat si ultimul element in crema.

Dupa aceea procedam in felul urmator, scoatem blatul de tort din forma scoatem hartia de copt, asezam la loc blatul si adaugam crema deasupra si dam la frigider pentru minim trei ore.
Verificam dupa expirarea timpului si daca este perfect stratul de crema putem trece la decorarea acestuia dupa cum urmeaza, rupem piscoturile in doua si le vom trece prin sampanie punandu-le pe partea laterala a tortului, dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem ciocolata la topit la bain-marie, dupa ce se va topi o lasam la racit putin, dupa care vom desena diferite forme cu ciocolata pe tortul rezultat. La final adaugam rondele de ananas si fructele de pisalis.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas, ciocolata si physalis" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura