publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Orez prajit cu 5 arome
Punem un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati. Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura. Punem din...
Ceafa de porc condimentata la gratar
Adaugam condimentul pe ambele parti si batem cu ciocanul de bucatarie. Lasam deoparte 15 minute. Infierbantam tigaia grill si adaugam putin ulei. Adaugam bucata de carne si o prajim pe ambele parti. Se serveste cu garnitura,salata si sos.
Chiftelute la cuptor
Ceapa si morcovul se dau pe razatoare. Amestecam toate ingredientele. Nu este nevoie de sare,amestecul de condimente contine si sare. Intr-o tava punem putin ulei si o dam la cuptor sa se infierbante. Intre timp formam bilute din compozitie. Cand s-a infierbantat uleiul,adaugam...
Pui intreg la cuptor
Spalam puiul si indepartam bucatile de piele. Curatam ceapa mica si crapam cateii de usturoi,apoi le punem in interiorul puiului. Adaugam in interior si condimente pentru pui. Curatam cartoful si il taiem in felii groase. Pe ele vom aseza puiul peste care adaugam amestec de...
Pranz corean cu orez amestecat,coaste pe gratar,garnituri si salate picante
Orez Aburit Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot. Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute Orez Amestecat Betigasele de morcov se calesc....
Pulpe cu cartofi noi si otet balsamic de zmeura
Amestecam otetul balsamic, uleiul,usturoiul,mustarul,sarea si piperul. Adaugam pulpele si lasam la frigider 2 ore. Spalam cartofii si ii lasam deoparte. Dupa ce au trecut cele doua ore, punem pulpele de pui intr-o tava. In aceeasi tava puteti pune si cartofii sau folositi o alta tava....
Friptura de pui cu miere si mustar
Taiem pieptul de pui in bucati de 1,5-2 cm si le amestecam cu condimentul Kotanyi. Le prajim in unt,apoi le dam la cuptorul preincalzit cam 8 minute. Se scoatem,le ungem cu miere si le presaram cu pesmet si reintroducem tava la cuptor. Le tinem la cuptor pana devin aurii si crocante....
Gratar cu sos gravy
Pulpa de porc se feliaza si se bate in felii subtiri. Se condimenteaza cu amestecul de condimente si se lasa deoparte. Feliem dovleceii de-a lungul. Eu las si coaja pe ei. Taiem rosiile in doua. Incalzim tigaia grill si facem carnea,dovleceii si rosiile. Turnam putina apa in tigaie....
Paprikas de ceafa afumata
Calim ceapa si ceafa afumata taiata cuburi. Adaugam boia de ardei si pasta de tomate. Amestecam si avem grija sa nu se arda boiaua de ardei, gustul se va schimba si va deveni amara. Adaugam putina apa si dupa 10 minute adaugam si cartofii taiati cuburi. Mai fierbem putin,pana se inmoaie...
Frigarui de pui la aragaz
Se taie pieptul de pui in bucati de 1.5 cm si se amesteca impreuna cu condimentul. Se pun pe betigase .Daca folositi de lemn,sa le inmuiati in apa in prealabi. Se porneste aragazul si tinem betigasele deasupra flacarii,intoarcem si pe partea cealalta. Rosiile se taie in jumatate si...
Orez prajit cu kimchi
Infierbantam uleiul,adaugam orezul si apoi kimchiul,neaparat sa punem si din lichid,iar cand acesta a scazut,adaugam bucatile de pui si ceapa verde. Amestecam si chiar inainte de a lua de pe foc adaugam sosul de soia si uleiul de susan,acesta isi va pierde aroma daca este prajit....
Pui Jjajang
Punem toate legumele impreuna cu pieptul de pui intr-o cratita si adaugam 100 ml de apa. Lasam sa fiarba, cand s-au facut si carnea si legumele, amestecam jjajangul cu 100 ml de apa, punem in cratita si lasam sa fiarba 2-3 minute si sa se ingroase. Puteti adauga mai multa sau mai putina apa,...
Carne tocata in stil korean
Ceapa se taie in jumatate si se feliaza subtire. Taiem si ceapa verde in rondele si le adaugam intr-un bol,peste care punem carnea tocata,sosul de soia,usturoiul tocat,ghimbirul,mierea si uleiul de susan. Se lucreaza compozitia si se lasa deoparte. Eu am lasat-o doar cat am pregatit orezul,dar se...
Chiftelute coreene cu kimchi de varza
Chiftelutele: eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin. Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun...
Pui cu usturoi
Se pun condimentele peste pulpe si se lasa deoparte o ora,ca sa se patrunda aromele. Se infierbanta tava,se pune putin ulei si se rumenesc pulpele. Cand s-au rumenit se pune tava la cuptor. Cartofii se taie in cuburi si se vor adauga in tava,dupa 30 de minute dupa ce am introdus tava la...
Porc cu 5 arome chinezesti
Scarita se taie in bucati si se aseaza in vas.Separat se amesteca restul ingredietelor si se toarna peste carne. Se amesteca bine cu mainile ,se pune capacul si se da la frigider peste noapte. Acest procedeu se poate executa si intr-o punga. A doua zi,se aseaza vasul pe foc,dupa ce incep sa se...
Pui Asiatic
Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot. A doua zi se poate praji in tigaia...
Kebab iranian cu rosii pe gratar
Ceapa se curata si se taie foarte marunt sau se da prin robot.De asemenea,se poate rade pe razatoare. Se amesteca bine impreuna cu oul,carnea,sarea si piperul. Se pune in frigider pentru 24 de ore. A doua zi se formeaza chiftele lunguiete cu mana umeda. Traditional,ele sunt facute mai lungi...
Pui balsamic cu cuscus
Se dezoseaza si se curata de piele pieptul de pui. Intr-un bol se amesteca otelul balsamic si uleiul de masline extra virgin. Se adauga pieptul de pui si se lasa la frigider o ora,acoperit cu o folie. Se incinge tigaia si se adauga bucatile de pui. Se rumenesc pe ambele parti....
Drob turcesc
Se curata organele de miel si se oparesc. Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste. Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa. Separat calim si carnea de porc. Organele de miel se scot din apa ,iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra...
Frigarui tandoori cu raita de castraveti
Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se pune la frigider peste noapte. Din cand in cand se va amesteca. A doua zi,pornim gratarul...
Orez prajit cu pui si sos de stridii
Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute. Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie. In acelasi wok,se adauga ceapa...
Puiul imparatesei
Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan,care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim. Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu lingura de sos de soia,apoi se adauga oul,cayenne-ul si amidonul alimentar. Se...
Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate
Se curata pulpele de pui si se taie fiecare bucata in doua. Punem sofranul intr-un bol si turnam putina apa fierbinte peste. Lasam sa se raceasca.Ceapa se taie in felii subtiri.Lime-ul se crapa putin,ca sa aiba mai multa aroma. In vasul Pyroflam ,adaugam pulpele de...
Chifle chinezesti
Intr-un bol se pune laptele caldut ,drojdia si zaharul. Dupa 5 minute se adauga faina,untul si sarea si se framanta un aluat ,care se lasa deoparte pana se dubleaza. Intre timp preparam umplutura. Amestecam puiul,sosul de soia,mierea si ghimbirul cu o lingura de ulei si lasam deoparte,la...
Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete
Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute. Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. ...
Ardei umpluti persani
Se spala si se curata ardeii,ceapa se taie cubulete,iar orezul se spala. Se caleste ceapa in putin ulei,apoi se adauga carnea. Se caleste cam 10 minute,apoi adaugam curcuma,ierburile uscate,sarea si piperul. Dupa 5 minute ,adaugam si orezul,amestecam bine si dupa ce se raceste...
Japchae - korean noodles din cartofi dulci
Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute. Se curata toate legumele si se spala sub jet de apa rece. Ceapa se taie in felii lunguiete, ceapa verde in...
Pui Thailandez
Se ung pulpele de pui intregi cu pasta de curry, se acopera si se pun la frigider pentru o ora. Se incinge cuptorul. Se aseaza pulpele intr-o tava,pe un singur strat. Se coc cam 30-40 de minute. Intre timp, se da in clocot supa de pui si se adauga orezul basmati. Se fierbe la foc mediu cam...
Varza a la Cluj
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei,apoi adaugam carnea tocata si putina sare. Se spala,curata si desareaza (daca e nevoie) varza si se taie in fasii subtiri (sa recunoastem ca ale mele sunt cam grosolane,dar cum era prima oara sunt scuzata). Varza se pune la calit si adaugam o...