Orez prajit cu 5 arome

de Mitinita in Porc, 31 Ian 2014 | 9223 vizualizari

 

Astazi este Anul Nou Chinezesc si va urez Gong Hey Fat Choy, in cantoneza, ca in mandarina nu stiu.
Si vin cu o reteta simpla, pe care orice iubitor de mancare chinezeasca ar trebui sa stie sa o prepare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez alb gatit la aburi cu o zi inainte
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 100 gr friptura de porc
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1/2 lingurita sos de soia dark
  • 1/2 lingurita 5 arome chinezesti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu 5 arome:

Punem  un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati.

Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura.

Punem din nou wok-ul pe foc,adaugam putin ulei si calim ceapa si morcovul. Adaugam bucatile de friptura de porc.

Amestecam si adaugam orezul. Il calim cateva minute,pana se incalzeste,apoi adaugam sosurile de soia si condimentul 5 arome.Punem si bucatile de ou si amestecam.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu 5 arome" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Rocsi 1

01.02.2014, 20:11

diaconta 1

01.02.2014, 23:05

ce bine arata ce ai facut Adina

mihaelar63 1

15.02.2014, 20:38

Al meu este orezul acesta

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit