Caldura mare,dom'le,asa ca am facut gratar indoors,nu ca tiganii in mijlocul camerei,ci cu gratarul electric Era prea cald sa iesim la un gratar, iar timpul petrecut cu familia in jurul acestui gadget asteptand sa fie gata masa este timp pretios. Am folosit amestecul de tandoori de la afaf.ro si fiindca m-a intrebat cineva ce contine acest amestec,va dau "reteta" direct de pe ambalaj :coriandru,sare,schinduf,chimion,scortisoara,boia iute,piper negru,ghimbir pudra,ceapa pudra,usturoi pudra,seminte de mustar,dafin si nucsoara.
Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se pune la frigider peste noapte. Din cand in cand se va amesteca.
A doua zi,pornim gratarul electric,il ungem cu putin ulei si cand s-a infierbantat adaugam bucatile de pui.
Rosiile le taiem in doua ,iar dovleacul rondele.
Dupa ce s-au facut pe o parte ,le intoarcem pe cealalta. Le scoatem de pe gratar si le lasam sa se raceasca.
Preparam raita. Dam castravetii pe razatoare si ii stoarcem foarte bine. Se amesteca impreuna cu iaurtul si se adauga menta tocata marunt.
Noi ne-am delectat si cu niste portocale cu scortisoara si miere la desert.