Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete / Mancaruri cu carne

Pui cu susan

In Pui la 8 Mar 2012

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute. Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui. Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin...

Yakitori - frigarui japoneze

In Pui la 29 Ian 2012

  Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme. Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm. Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil. Se amesteca mierea si sosul de...

La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

In Pui la 20 Dec 2011

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.  Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.  Se infierbanta uleiul si se...

Friptura tiganeasca

In Porc la 3 Dec 2011

  Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele. Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit...

Ficatei prajiti...sudisti

In Ficat la 1 Iul 2011

  Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun bucatile de ficat,una cate una si se scutura punga pana e invelit ficatul in amestecul de...

Pui Teriyaki

In Pui la 5 Iun 2011

  Se amesteca toate ingredientele pentru sos. Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic. Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot. Se lasa la frigider peste noapte. A...

Tajina de pui cu lamai murate

In Pui la 28 Mai 2011

Lamaile murate:   Se spala bine si se sterilizeaza borcanul. Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja. Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie,avand grija sa nu taiati pana la capat. Se pune o lingurita de...

Puiul generalului Tso

In Pui la 16 Mai 2011

Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul. Puiul se taie de marimea unei imbucaturi. Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute. Se adauga pieptul de...

Pui pentru Dia

In Pui la 8 Mai 2011

  Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta. Se curata ceapa si se taie in patru. Se curata si usturoiul. Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi. Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome. Se...

Ficatei a la sor'mea

In Ficat la 8 Mai 2011

  Se spala bine ficatul. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se puie uleiul intr-o tava si se adauga ficatul,ceapa si usturoiul. Se presara si rozmarinul uscat. Se tine la cuptor cam 15-20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca ficateii. NU SE ADAUGA...

Bilute de carne tocata cu paste

In Mancaruri cu carne la 5 Apr 2011

Se pun pastele la fiert. Se amesteca toate ingredientele pentru bilute,mai putin rosiile pasate. Se formeaza bilute in palma si se pun in tava,in care s-a adaugat 1 lingura de ulei. Am o tava care nu necesita ulei si ajunge sa o ung cu pensula de silicon inmuiata in ulei. Se da tava...

Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi

In Pui la 27 Mar 2011

 Se rade ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia. Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui. Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte. Se pune totul intr-o tava si...

Souvlaki de pui (sau de porc)

In Pui la 24 Mar 2011

Se taie carnea in bucatele si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa la marinat 24 de ore. Se pune carnea pe betigase si se face pe gratar,in cuptor,la ochiul de la aragaz. Se serveste cu orez si sos tzatziki.

Varza minune...

In Porc la 21 Mar 2011

Se infierbanta uleiul si se caleste ceapa taiata cubulete. Se adauga paprika,se amesteca si se adauga varza. Se pun in oala si restul ingredientelor si se adauga apa. Se inchide oala si se foloseste conform instructiunilor. Se tine cam 30 de minute dupa ce incepe sa fiarba.  

Pulpe de pui cu orez si broccoli la cuptor

In Pui la 19 Mar 2011

Se aseaza pulpele pe tava. Se adauga cana de orez si se acopera cu apa. Se pun bucatile de broccoli si se da la cuptor.

Stir fry de pui cu praz

In Pui la 18 Mar 2011

Se taie prazul rondele,iar pieptul de pui in bucatele de marimea unei imbucaturi. Se infierbanta wok-ul sau tigaia,se adauga uleiul. Se pune in wok prazul si dupa 2 minute se adauga si pieptul de pui. Se prajeste, dar nu se usuca prea mult carnea de pui. Se adauga sosul  de soia....

Chiftelute persane

In Mancaruri cu carne la 6 Mar 2011

  Se da ceapa pe razatoare sau prin robot. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga faina cat e nevoie. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Eu le prajesc in cuptor intr-o tava Tefal.  

Pateu de casa

In Pui la 20 Feb 2011

 Se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare. Se fierb cam 20 de minute,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga untul. Se baga sarea si condimentele si se mixeaza cu un stick blender.

Cartofi cu carnati secuiesti

In Porc la 17 Feb 2011

Se taie cartofii in felii si carnatul in rondele. Cartofii se pot taia si in rondele subtiri. Se adauga uleiul in tava,apoi cartofii. Se da la cuptor,cam 40 de minute sau pana cand s-au rumenit cartofii. Cu 5-10 minute inainte de a fi gata se adauga si rondelele de carnati.

Shawarma

In Pui la 8 Feb 2011

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit. Se incalzeste putin lipia si se asambleaza. Se aseaza pe...

Paprikas de pui cu cartofi intregi

In Pui la 5 Feb 2011

Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...

Porc cu ghimbir

In Porc la 5 Feb 2011

Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc. Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...

Pui culcat pe pat de orez

In Pui la 3 Feb 2011

Se pune uleiul in tava si se aseaza pulpele de pui peste. Se toarna orezul spalat in tava si se aseaza ceapa taiata rondele peste. Se adauga supa de pui sau apa cu cubul. Se da la cuptor si se completeaza cu apa daca e nevoie. Din cand in cand se stropes pulpele cu apa ca sa nu se...

Gratar din ficat de manzat

In Vita la 30 Ian 2011

  Se spala ficatul si se taie in cuburi. Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza. Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara. Se tin pana sunt facute,dar grija sa nu se usuce prea tare. Noi l-am servit cu pita,rosii si un sos cu...

Friptura de porc cu rozmarin si usturoi

In Porc la 30 Ian 2011

Se pun toate ingredientele intr-o punga cu fermoar (punga care se inchide ermetic daca nu folositi o punga mai mare care se poate lega) si se lasa la marinat cel putin 30 de minute. Se pot gati in cuptor,praji in tigaie sau pe gratar (recomand).

Gratar

In Porc la 27 Ian 2011

Se taie carnea si se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa la rece ,acoperit ,24 de ore. Se face pe gratar si se serveste cu o bere rece.  

Pui Karage

In Pui la 27 Ian 2011

Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita. Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute. Se tavalesc in amidon si se prajesc in uleiul incins. In mod normal,procesul deep fry e folosit,dar se poate si in ulei mai putin,daca...

Souvlaki

In Pui la 21 Ian 2011

Se marineaza carnea de pui cu toate ingredientele cel putin 2 ore. Se aseaza pe betele pentru frigarui. Se tin deasupra flacarii de la aragaz. Se tin pana pieptul de pui nu mai e roz,daca il tineti prea mult se intareste,daca il tineti numai cat s-a albit carnea si e facuta iese moale....

Pui Calypso

In Pui la 20 Ian 2011

Se pune uleiul in tava si se adauga puiul. Se poate lasa cam o jumatate de ora ca sa patrunda aromele. Se da la cuptor pana s-au rumenit pulpele.  

Pui cu sos de lamaie

In Pui la 14 Ian 2011

Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute. Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu.  Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o...

Afisate 61 - 90 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]