Gratar cu sos gravy

de Mitinita in Porc, 9 Dec 2012 | 4908 vizualizari

 

Sosul asta neaparat trebuie incercat. Se face din sucurile de la carne care raman in tigaie,un bucatar zicea ca asta e partea cea mai buna de la carne.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • condiment Kotanyi ptr porc
  • 4 dovlecei
  • 4 rosii
  • 1-2 linguri amidon alimentar
  • sare,piper
  • condimente preferate: cimbru,rozmarin,boia,etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar cu sos gravy:

Pulpa de porc se feliaza si se bate in felii subtiri. Se condimenteaza cu amestecul de condimente si se lasa deoparte.

Feliem dovleceii de-a lungul. Eu las si coaja pe ei.

Taiem rosiile in doua.

Incalzim tigaia grill si facem carnea,dovleceii si rosiile.

Turnam putina apa in tigaie. Separat amestecam o lingura de amidon cu apa rece si turnam in tigaie. Amestecam si lasam sa fiarba,ca sa se ingroase. Daca vrem sa facem o cantitate mai mare,adaugam mai mult amidon,dar gustul va avea de suferit.

Condimentam cu arome preferate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar cu sos gravy" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc marinata, la gratar