Nu stiu altora, dar mie tare mult imi plac dulciurile care contin unt de arahide, dulciuri facute in casa. Reteta aceasta am gasit-o pe internet, e usor de preparat iar rezultatul este delicios si merg perfect dimineata langa cafeluta.
Intr-un bol se mixeaza bine untul de arahide si untul moale, la temperatura camerei. Se adauga apoi oul, zaharul brun, lapele si esenta de vanilie. Se mizeaza in continuare pana se obtine o compozitie cremoasa.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga compozitiei cremoase. Se amesteca cu o lingura sau spatula pana se incorporeaza bine.
Intr-un bol se pune zaharul tos si se lasa deoparte.
Cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie si se modeleaza intre palme bilute de marime potrivita. Se tavalesc apoi prin zaharul tos si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca timp de 10-12 minute, nu mai mult. Vor fi crocante in exterior dar moi si pufoase in interior.
Pofta buna!
1
Din cantitatile date au iesit 46 de fursecuri.