Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

de mirela0911 in Prajituri, 3 Ian 2017 | 23917 vizualizari

 

Aceasta Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao am facut-o la cererea speciala a fiului meu, altfel a zis ca nu ma colinda! :D Deci, bunatati pentru colindatori! 
Nu are gusturi rele pentru ca e delicioasa prajitura!
Ingredientele necesare sunt: oua, zahar, faina, branza, unt, budinca vanilie, suc de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 500 g branza de vaci
  • 200 g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat

Pt. glazura:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 lg zahar
  • 750 ml suc de portocale (Fanta)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase. Se toarna uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se adauga in crema si se amesteca bine. Se adauga spuma de albusuri si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23 x 33 cm, se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema: Untul, la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat apoi se adauga putin cate putin din branza. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata branza. Se intinde aceasta cema pe toata suprafata blatului racit.

Glazura: Intr-o craticioara se pune budinca impreuna cu zaharul si sucul. Se amesteca pentru a se dizolva praful de budinca, apoi se pune pe foc mediu. Se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.

Se toarna aceasta glazura peste stratul de branza, se niveleaza repede, apoi se lasa la racit. Se portioneaza si se serveste alaturi de un ice frappe

Pofta buna!

Vezi si reteta de Prajitura Somloi sau prajitura Bounty

TIPS-URI

1

Toate ingredientele vor fi aduse la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

06.01.2017, 09:35

Eu aveam reteta cu crema de vanilie și cocos, însă varianta cu brânză îmi place mai mult, deși ador cocosul!

dantes 1

07.01.2017, 12:11

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 18:00

imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zburlita cu ciocolata