Rulada din carne tocata cu carnati

de mirela0911 in Porc, 15 Ian 2017 | 9565 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult rulada care a adus-o Dia la Paltinis si mi-am zis ca va trebui neaparat sa o fac si eu. Si iata ca i-a venit randul. O minunatie care poate fi servita atat ca aperitiv, cat si la pranz, alaturi de garnitura preferata. Multumesc Dia pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 k carne de porc, tocata
  • 1 ou
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt boia dulce
  • patrunjel verde tocat
  • 2 lg pesmet
  • miezul de paine de la 2 felii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lgt dulceata de ardei iute
  • nuca taiat grosier
  • 2 buc carnati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne tocata cu carnati:

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine.

Pe o bucata de hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de carne si se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara. Se unge cu dulceata de ardei iute, iar deasupra se pune nuca taiata grosier. Se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt apoi se transfera in tava in care se va coace, tapetata cu hartie de copt.

Se intinde si restul de carne. Carnatii se taie in doua (eu i-am taiat pentru ca erau incovoiati si pt a putea rula mai bine carnea), se asaza pe lungime si se incepe rularea cu ajutorul hartie de copt. Pe la jumatatea rularii, se unge o fasie de carne cu putina dulceata de ardei iute si se continua rularea. Se transfera in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. 

Se coace in jur de 30 de minute, se urmareste cand este gata. Este grozav de buna si calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca va place mai iute, adaugati mai multa dulceata de ardei iute.

2

Carnatul fiind picant, am uns doar o portiune mica cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne tocata cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana porcului