publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci Se spala carnea si se sterge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se asaza carnea si se rumeneste bine pe toate partile. se coate pe o farfurie si se lasa deoparte. In aceeasi cratita...
Reteta de biscotti italienesti
Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale, mierea,esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si portocala. Cu o lingura se omogenizeaza bine amestecul pana...
Reteta de piept de pui cu legume chinezesti
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu legume chinezesti Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape absorbante apoi se taie in fasii subtiri. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga fasiile de pui. Se lasa la calit pe toate partile pana se albeste carnea, se...
Reteta de saratele cu cascaval
Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata, zdrobita. Se toarna deasupra cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in acea adancitura si se lasa 5...
Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata
Iata cum se prepara Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata Prepararea sosului de carne: Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune in uleiul incins intr-o cratita si se caleste cu putina sare. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoare. Se adauga peste ceapa si se...
Reteta de gomboti cu prune la tava
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune la tava Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se lasa sa se scurga. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga pesmetul si se lasa 1-2 minute sa se rimeneasca amestecand continuu pentru a nu se arde. Se pune zaharul...
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor Se spala cotletul, se sterge cu prosoape de hartie si se taie felii potrivit de groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se pun 25 g de unt la topit. Dupa ce s-a incins, se asaza bucatile de carne in tigaie...
Reteta de fursecuri cu nuca, de post
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri cu nuca, de post Intr-un bol se pun toate ingredientele si se framanta cu mana pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se pregateste tava cu hartie de copt. Se rupe...
Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca cu un tel. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Merele se curata si se dau pe...
Reteta de prajitura cu prune si cacao
Iata cat de usor se prepara Reteta de prajitura cu prune si cacao Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Se adauga uleiul si iaurtul apoi faina amestecata cu praful de copt. O treime din compozitie se pune separat intr-un bol si se adauga cacaoa. Se...
Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu mere feliate, in aluat Mai intai se curata merele de coaja si casuta lor si se taie in felii subtiri dupa care se stropesc cu sucul de la o lamaie. Se lasa deoparte pana se prepara aluatul. Se pun intr-un bol ouale, sarea, zaharul si zaharul...
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni
Iata cum se prepara Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5 minute, pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi smantana, esenta de lamaie si coaja rasa de lamaie. Se...
Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana
Iata cum se prepara Reteta de piept de curcan cu ciuperci in sos de rosii cu smantana Se taie carnea in bucati mai mici (sau dupa cum doriti) si se pune la calit in 2 linguri de ulei. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca usor apoi se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Ceapa se...
Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori
Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte. In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti...
Desert prajitura turnata, cu branza si cirese
Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de gris, se incorporeaza apoi se pun si ciresele fara samburi. Se amesteca totul cu o spatula si se lasa...
Aperitiv vafe cu ceapa verde
Intr-un bol se bat ouale, se adauga sarea si piperul apoi se toarna laptele. Se amesteca, se pune uleiul si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat mai gros decat cel pentru clatite. Tot acum se pune si praful de copt. Se amesteca bine. Se curata ceapa si se taie rondele, inclusiv...
Desert prajitura cu capsuni si iaurt
Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt. Intr-un bol se pun ouale, zaharul si praful de sare. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si...
Piept de pui cu spanac in sos de smantana
Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se...
Desert tort cu mascarpone si jeleu de cirese
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul adaugat pe rand. Se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu cele 2 lg de cacao. Va rezulta o compozitie destul de consistenta. Se adauga 2-3 lg de spuma si se mixeaza la viteza mica pana se inmoaie usor compozitia. Se...
Desert prajitura Fulg de Nea
Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da...
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan
Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o pensula din silicon pentru a o avea la indemana. Intr-un alt bol mai larg se pune pesmetul,...
Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios
Preparare Desert gofre - vafe cu banane, o reteta de mic dejun rapid si delicios Se curata bananele apoi se piseaza bine cu furculita. Ouale impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devin cremoase. Se adauga bananele pisate, coaja de lamaie si se mixeaza usor. Se...
Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare
Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se adauga merisoarele si se amesteca cu o spatula. Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de...
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100
Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si amidonul se toarna in 2-3 reprize,...
Focaccia cu masline negre
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si se incorporeaza bine in aluat. Se va obtine un aluat usor moale dar nelipicios. Se impatura spre...
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac
Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea, galbenusurile, coaja rasa de portocale si se toarna apoi maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu...
Orez cremos cu piept de pui in sos
Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline la incins apoi se adauga...
Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor
Iata cum se prepara Salam de biscuiti, o reteta delicioasa pe gustul tuturor Se zdrobesc biscuitii marunt. Intr-o cratita se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste totul. Se stinge focul si se adauga untul. Se amesteca pana ce acesta se...
Covrigi cu unt si cascaval
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc...
Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta
Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul si se lasa 2 ore la marinat sau chiar peste noapte. Se ia tigaia de fonta si se pune pe foc. Se...